Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfactiviteiten

Schrijfactiviteiten op Schrijverspunt

Schrijfactiviteiten om van te genieten en/of aan mee te doen.

Op schrijverspunt zijn veel schrijfactiviteiten te lezen en te waarderen. Het is voor lezers een mooie manier om het werk van (nog) minder bekende schrijvers te ontdekken. De gepubliceerde inzendingen zijn soms pareltjes, een plezier om te lezen, leuk of gewoon wel aardig en bij uitzondering niet echt de moeite waard... De verschillende schrijfactiviteiten zijn altijd te vinden en te bekijken via het menu.

gratis40Leden kunnen gratis een verhaal, gedicht, etc. inzenden en publiceren. Na de publicatie van een inzending is deze o.a. te vinden in de betreffende rubriek en bij je profiel. Een mooie manier om ervaringen op te doen en anderen kennis te laten maken met jouw werk. 

Na publicatie van een inzending kunnen bezoekers een verhaal, gedicht etc. een waardering geven of een commentaar toevoegen. Maak a.u.b. gebruik van die mogelijkheid. Schrijvers stellen een reactie erg op prijs!

Daarnaast kun je ook meedoen aan een van de schrijfwedstrijden uit het overzicht op Schrijverspunt. Voor deelname aan de getoonde schrijfwedstrijden is directe aanmelding bij de betreffende organisator noodzakelijk. 

Zin om mee te schrijven aan een estafetteverhaal?

Een estafetteverhaal is een verhaal gezamenlijk geschreven door verschillende schrijvers. Elke schrijver schrijft zelfstandig een hoofdstuk dat qua stijl en inhoud aansluit bij het voorafgaande hoofdstuk. 10 hoofdstukken vormen gezamenlijk het volledige verhaal. Elk hoofdstuk dient minimaal 750 en maximaal 1500 woorden te bevatten.
estafetteverhaalDeelname aan een estafetteverhaal is mogelijk op basis van inschrijving.
 
Het estafetteverhaal is een nieuwe schrijfactiviteit op Schrijverspunt. Afhankelijk van de belangstelling om deel te nemen aan deze schrijfactiviteit hopen we regelmatig nieuwe estafetteverhalen te kunnen bewonderen. Ook sluiten we beperkte wijzigingen in de opzet, op grond van ervaringen, niet uit.

Waarom zou je meedoen?

Voor een nieuwe schrijfervaring!
 

Door mee te doen heb je kans op een nieuwe ervaring. Je schrijft deze keer niet op de gebruikelijke manier maar krijgt te maken met een aantal vooraf vastgestelde kaders. Je verhaal moet aansluiten bij het vorige hoofdstuk, je bent afhankelijk van de verhaal- en persoonsontwikkelingen in eerdere hoofdstukken, je hebt rekening te houden met een minimum en maximum aantal woorden, etc.

Daarbij ben je ook nog eens afhankelijk van de inzet en kwaliteiten van 9 andere schrijvers en is jouw persoonlijke werkstuk ook nog eens te zien op de website en is de kans groot dat je feedback krijgt.

Pffff… Verschrikkelijk.

Natuurlijk niet. Wil je je ontwikkelen door nieuwe ervaringen op te doen met schrijven en feedback te krijgen van collega-schrijvers? Dan is dit de kans. En... schrijven is natuurlijk gewoon erg plezierig om te doen.

We nodigen je dan ook graag uit om je in te schrijven voor deelname aan het gezamenlijk schrijven van een estafetteverhaal.

Klik hier Om naar deze schrijfactiviteit te gaan.

Dit artikel delen?