Loading...

Meedoen voor leden is gratis!

Op zoek naar nieuwe columnsten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. ouw column is dus ook welkom. We plaatsen een column in volgorde van binnenkomst.
Dus denk je dat je in staat bent een puntige lezenswaardige column te schrijven? Grijp dan nu je kans om ons te laten meegenieten van je schrijfwerk. Een mooie manier om jezelf te presenteren.

 Jouw column

We bieden jou graag de kans om jouw werk op onze homepage te etaleren. Een gastcolumn is een geschikt middel om lezers kennis te laten maken met jouw kijk op de wereld en jouw schrijfstijl. Je werkt op een leuke manier (schrijvend!) aan jouw naamsbekendheid.
 
Voorwaarden
 • Een column is een puntig stuk, geschreven vanuit het oogpunt van de columnist.
 • Probeer de essentie te pakken en gebruik maximaal 500 woorden.
 • Vermaak, kietel, plaag of ontroer de lezer, maar probeer grof, beledigend of kwetsend taalgebruik zo veel mogelijk te vermijden.
 • Zorg ervoor dat jouw column foutloos is. Columns die te ingrijpend geredigeerd moeten worden, kunnen we helaas niet publiceren.
 • Omdat gastcolumns meestal niet direct gepubliceerd kunnen worden, willen we je vragen geen columns in te sturen die gaan over de actualiteit. Wat nu ‘hot news’ is, is over een paar weken alweer vergeten.
Tips
Tips nodig bij het schrijven van een column: je vindt er hier tien die de moeite van het lezen waard zijn.
 
Insturen column

Na eerst in te loggen kun je een column toevoegen. Let op je column is na het toevoegen niet gelijk zichtbaar! Afhankelijk van het aantal inzendingen kan het zelfs enkele weken duren voor publicatie.

Hierklikken120

Dit artikel delen?
Pin It

Schrijfactiviteit, Column

 • Hits: 2348

Laatste inzendingen

 • 19-05-19 22:34

  Broers.

  Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst
  In de achtertuin staan, met de openslaande tuindeuren op de achtergrond, mijn twee grote broers. De één is acht, de ander negen jaar ouder dan ik..…
 • 19-05-19 22:28

  Niet thuis.

  Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst 1
  Haar moeder nam de telefoon op, en herhaalde hardop mijn naam. Er viel een korte stilte. Toen zei haar moeder, dat zij niet thuis was en wel terug…
 • 19-05-19 20:56

  ZOETE HERINNERINGEN

  Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek 1
  Mijn eerste liefde was zoet.Ik had hem bij de snoepkraam ontmoet.Brutaal koppie,kortom een droppie.Had meteen zijn woordje klaar,die Zeeuwse…
 • 19-05-19 07:45

  De keuken van tante Marie

  Kort verhaal Trees Middelkoop
  Toen werkte nog werken voor hem betekende zat hij op dit tijdstip nog gewoon achter zijn pc op kantoor. Dat is allemaal veranderd en ten goede? Hij…