Renee Iseli - Smits

Ziekenhuis

© Renee Iseli - Smits op 02.11.2021.

Beste lezers, ik was een lange tijd stil op deze site. De reden hiervoor waren de vakantiemaanden en een ongelukkige struikelpartij begin september. Doordat ik ongelukkig gestruikeld ben, heb ik mijn evenwicht verloren en er stond een parkeermeter in de buurt waar met mijn linkerschouder vol tegenaan ben geknald. Een aardige omstander die het zag gebeuren heeft mij toen naar de eerste hulp gebracht, waar bleek: schouder uit de kom, kop van de schouder op 3 plekken gebroken en wat bot versplinterd.
Een operatie bleek onvermijdelijk en gelukkig kon mijn schouder met een plaat weer vastgezet. Ofschoon dit simpel klinkt, de gevolgen van deze ongewilde en ongeplande beperking gaan lang duren. Ook met fysiotherapie, duurt het waarschijnlijk wel een jaar voordat ik weer (vrijwel) alles met mijn linker arm/schouder kan doen.

De dag van de operatie was het wel even spannend, toen ik wandelend naar de operatiezaal werd begeleid, de deur openging, apparatuur en operatiepersoneel klaarstonden en men mij uitnodigend vroeg binnen te komen. Slik … Het duurde heel even, voor ik aan deze uitnodiging gehoor kon geven en mij kon overwinnen om de drempel over te stappen, hoe vriendelijk de uitnodiging ook was.

Iedereen in het ziekehuis was even aardig en behulpzaam. Er was (en is nog steeds) een mondkapjes plicht (ik leef in Zwitserland), wat het verstaan voor mij wel behoorlijk vermoeiend maakte. Als er niemand in de kamer was, mocht ik mijn mondkapje afdoen. Zodra er iemand binnenkwam, moest het weer op. De eerste dag vergat ik het nog wel eens doordat ik onder de pijnstillers zat en mij moeilijk kon concentreren. Dan werd ik er vriendelijk maar beslist even aan herinnerd. Geen probleem natuurlijk en een kleine moeite. Wel hielp ik omgekeerd hen er aan herinneren, dat ik slechthorend ben en het voor mij belangrijk was niet te snel en duidelijk te praten. Ook dat was geen probleem en hiervoor had men eveneens alle begrip. Mijn hoortoestellen heb ik voor de zekerheid dag en nacht ingehouden.

Gelukkig was de operatie goed verlopen en mocht ik na een dag of 4 weer naar huis, waar ik tot rust kon komen. Die rust duurde een dag of 2, toen moest ik opnieuw naar de eerste hulp. Vermoedelijk door een combinatie van medicijnen/pijnstillers, schoot mijn bloeddruk naar enorme hoogte en duurde het erg lang voordat ze die op de eerste hulp weer naar beneden kregen. Onderzoeken toonden niets opvallends aan, maar ik moest wel de nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. Gelukkig was mijn man op de eerste hulp bij mij en kon hij af en toe helpen bij de vele communicatie.
Juist op zulke momenten is communicatie zo belangrijk! Dat je goed verstaat en ook begrijpt wat er gevraagd of gezegd wordt, dat je de juiste antwoorden kunt geven. Maar ook hier alle lof: iedereen deed erg zijn best om goed te communiceren en ze hadden alle begrip.iceren en ze hadden alle begrip.

Alhoewel ik deze ervaring graag had overgeslagen, de enorme bereidwilligheid, hulpvaardigheid en vriendelijkheid die ik in het ziekenhuis mocht ervaren, heeft er voor gezorgd, dat ik het zorgpersoneel nog eens extra waardeer.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  04.11.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Sterkte en beterschap met je arm! Gelukkig kun je schrijven! Erg graag gelezen deze!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  03.11.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Wat fijn, Renee, dat je weer terug bent op deze site, na alles wat je hebt meegemaakt.
  Ik wens je heel veel sterkte en ik hoop, dat je je arm gauw weer wat meer kan gebruiken.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 452
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Gestolen Kus

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.