Ewald Hagedorn

Schrijverscollectief

© Ewald Hagedorn op 16.09.2021.

Op een regenachtige middag in de zomer van 2021 vroeg ik me af hoeveel namen ik kon samenstellen uit de letters van mijn eigen naam: Ewald Hagedorn. Anagrammen dus. Na twee uurtjes puzzelen kwam ik tot veertien in totaal.
Veel namen deden erg on-Nederlands aan, dus ik verzon er nationaliteiten bij. Niet alleen nationaliteiten, ook identiteiten en daarmee was het interculturele AMSTERDAMS SCHRIJVERSCOLLECTIEF GARANAM een feit. Ikzelf vormde het vijftiende lid. De veertien ‘schrijvers’ hadden gemeenschappelijk dat ze al heel lang in Nederland woonden, de taal perfect beheersten en een passie voor schrijven hadden.

Op de website 120 woorden, waar ik ruim vijf jaar een account heb gehad en 946 stukjes heb geschreven, zou ik in de komende maanden de individuele leden beurtelings een autobiofictief stukje laten verzorgen, waarin ze beschreven hoe en wanneer ze in Nederland waren gekomen en hoe hun leven eruitzag.
Een account is op 120w niet per se nodig, ook gastschrijvers kunnen zo hun stukjes indienen.
In een vijftiende en afsluitend stukje zou ik ten slotte – onder eigen naam – de leden gezamenlijk voorstellen en zo de grap onthullen.

Lang heeft de grap echter niet geduurd, een halve dag om precies te zijn. Al bij de derde en vierde reactie op mijn eerste inzending bleek men mij te doorzien. Het moge duidelijk zijn: het AMSTERDAMS SCHRIJVERSCOLLECTIEF GARANAM is geen lang leven beschoren. Even overwoog ik nog de grap hier op Schrijverspunt voort te zetten - dan had ik veertien verschillende accounts moeten aanmaken - maar het risico de grap nogmaals de mist in te zien gaan, weerhield me daarvan. Wel stel ik alle schrijvers met plezier aan u voor.

Olew Grad Häden (Noorwegen)
Arna Ghodeweld (Denemarken)
Gowan Edelhard (Duitsland)
Gehard de Walon (Frankrijk)
Warneald Doegh (Ierland)
Hero den Waldag (België)
Wahed Eldrogan (Turkije)
Weldana Droghe (Curaçao)
Dharna Doelweg (Suriname)
Delanah Dorweg (Suriname)
Wanda Hogerdel (Suriname)
Rodwanah Degel (Zuid-Afrika)
Rowelda Hengda (Zuid-Afrika)
Waldo Denhager (Nederland)
Ewald Hagedorn (Nederland)

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  03.10.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk tijdverdrijf levert leuk stukje op!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.5
Stemmen: 2
Hits: 756
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Tijn van Ewout: MasterFlirt, hoe verleid je iedere vrouw

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.