Ingrid Karstenx

schrijven

© Ingrid Karstenx op 15.03.2022.

Ik las een goed stukje over ruzie maken van iemand op het schrijfforum. Waarom maken mensen ruzie? Ik weet het niet. Ik heb er een hekel aan en kan er niet van slapen. Altijd super gevoelig geweest en breekbaar! Als kind maakte ik veel ruzie, was brutaal zodat mijn moeder me uiteindelijk een klap gaf. Als ik nu bel zegt ze: ‘bel alleen maar als je goed nieuws hebt.’ Ik verbaas me over de mens met zijn opmerkingen, kwetsend zijn mensen tegen elkaar. Dus nu bel ik mijn moeder zelden nog en zegt ze als ik gebeld heb: ‘dat was het voorlopig toch wel even he.’ Ik weet het je mag een kauwtjes voeren maar ik hoor ze vanuit waar ik schrijft! Ik voel me uitgeput vandaag. Sémar kwam langs om met me te praten zei ze maar toen wilde ze toch dat we iets in het huis gingen doen en dat was mijn kamer opruimen. En een wasje draaien. Léon was zoals bijna elke dag weggevlucht en gaat dan in Amstelveen wandelen, iets wat ik ook graag doe. Nee het is de zon die ik mis op mijn bolletje maar daar gaat verandering in komen want ik ga het balkon opruimen zodat ik daar lekker kan gaan zitten lezen. En ik wil bloemetjes in de bakken. Ik zit de godganse dag binnen en slapen naast mijn vriend wil ik niet meer. Ik wil rust in mijn hoofd en dat krijg ik maar niet voor elkaar. Wat ik wel voor elkaar heb gekregen zijn twee banen. Eentje op een peuterspeelplaats en eentje als taalcoach bij een dame. Maar mijn hart gaat uit naar dat ongeschreven boek. Het valt me op dat de meeste schrijvers weinig lezen. Hoe komt dat toch? In mijn huis staat een boekenkast met veel boeken die ik allemaal gelezen heb maar dat is lang geleden. Ik ben geen cultuurbarbaar maar je moet toch ergens inspiratie uit vinden of niet. Mijn boekje is klein, 460 woordjes maar ik geloof erin, het is een mooi optelsom van mooie verhalen. En als het een flop wordt vind ik het niet erg. Ik ga bij Wilma Geldof een cursus volgen want ik mis de juiste techniek voor het schrijven nog steeds. Men zegt dat ik beschouwend schrijf. Er moeten meer dialogen in. En schrijven blijft schrappen. Elke keer weer. Ik plaats te snel zegt men. Maar een echt verhaal heb ik niet meer geschreven!

Welterusten! Het is laat!

Amstelveen, 15 maart 2022

 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  15.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Hier een stukje wat ik ooit schreef. Aan mezelf. Over schrijven. Hopelijk heb je er iets aan. groetjes Richard.

  -------------------
  Ego
  -------------------

  'In de glooiende gewelven van de vergetelheid... '
  Stop maar zeg ik.
  Mijn Ego probeert te schrijven.

  Kijk nu eens naar je eigen zin.
  Wat voel je dan?

  Mijn Ego leest de zin.
  Hij voelt niets.

  Waarom voel je niets, denk je?
  Vraag ik hem.

  Hij weet het niet.

  Je bouwt met woorden. Je construeert.
  Je programmeert.
  Het proces is andersom. Zeg ik hem.

  Mijn Ego bijt mij toe:
  Doe jij het dan.

  Dat kan ik niet, zeg ik.
  Ik weet niet wat je wil zeggen.
  Wat wil je zeggen?

  Het blijft stil.

  Misschien dit, zeg ik.

  'Wat is toch mijn nut'
  'Waarom ben ik hier'

  Lees die zinnen eens.
  Wat voel je nu?

  Mijn Ego berust.
  Hij ziet het nu.

  Hij kan niet schrijven.
  Hij mag niet schrijven.
  Nog niet?
  Nooit meer?

  We zien het wel.
  Het is wat het is.

  --------------------

  categorie: Cursus Schrijven
  auteurs: Zelf & Richard Kloostra
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  15.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Je zit boordevol ideeën, en voornemens.
  Dat is het begin van het betere werk. Blijf volhouden en blijf positief in jezelf geloven.
  Ik wacht op je echte verhaal.
  Lieve groet
  Trees
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 613
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Stephanie Kaars: brus en zus - samen bijzonder

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.