Annemarie Steenbergen

Sara zien in lockdown

© Annemarie Steenbergen op 17.01.2021.

Stiekem moet ik om mezelf lachen. Zit ik me daar een paar jaar druk te maken over die ene unieke dag in je leven. 
Wel een feestje, toch geen feestje? Een weekendje weg dan? Met z’n tweetjes of toch met het hele gezin? Dubben, peinzen, twijfelen. Zeker twee jaar lang hebben deze gedachten door mijn hoofd gezworven om vervolgens door één pennenstreek van de overheid neergemaaid te worden. Lockdown. Alles dicht. In plaats van ‘niks moet, alles mag’ ‘mag niks, kan weinig’. Bijna hilarisch. Alsof een duiveltje op mijn schouder heeft gedacht: nou die Steenbergen kan niet beslissen, dan doe ik het maar. Nou ja zeg. 

En tuurlijk ben ik teleurgesteld, vind ik het jammer. Maar ik weet ook: er zijn ergere dingen. Bruiloften die niet doorgaan, begrafenissen met alleen naaste familie, eenzame zorgbehoevenden en ouderen, bedrijven die failliet gaan, mensen die hun baan verliezen, dierbaren verliezen, ziek zijn etc. Het zijn onzekere, vervelende tijden, voor iedereen. Wat is dan een dag? Precies.

Ik denk aan de wijze lessen die ik gaandeweg geleerd heb. 
Mijn tante: ‘Annemarie, 50 worden doet geen pijn. Het gaat vanzelf.’ 
Mijn oom: ‘Appie, het leven kan een feest zijn, maar je moet zelf de slingers ophangen.’ 
Carmen, waar ik als au pair werkte:’het gaat niet om wie en wat er niet is, maar om diegenen die er wel zijn en datgene dat er wel is.’ 
Een collega: ‘Anne, een einde van een decennium is ook een nieuw begin.’ Het zijn mooie uitspraken, waarheden, waar ik, zeker nu, veel energie uithaal. 
Zolang we oog hebben voor de kleine dingen is gelukkig worden ineens niet meer zo moeilijk.

Ik kijk al een week bijvoorbeeld naar de cadeaumand van mijn beste vriendin Ironé Voorpret, heel belangrijk! Dank je wel schat! 
Gisteren kreeg ik een massa post, nog een cadeaupakket van mijn vriendin Erica, dank je lieverd! Een prachtig boeket van mijn collega’s en kreeg ik bezoek van mijn neef Ray en zijn vriendin Marleen. Lief!
In de avond viel er sneeuw waar ik heel erg gek op ben. Zelfs de weerman houdt rekening met mijn verjaardag, bedankt!

Vanochtend op dé dag ging de voordeurbel al vroeg. Een grote doos met een ballon ‘gefeliciteerd ‘ van mijn ouders, die later op de dag als enigen op bezoek konden komen.  
Ik krijg ontbijt op bed van mijn vier schatten, met serenade en cadeautjes. Het is een voorrecht om een gezin te hebben waarmee je zulke momenten deelt en realiseer me donders goed dat dit niet iedereen gegeven is. Ik ben trots op en dankbaar voor mijn vier kanjers. Love you very much!

Terwijl ik bezig ben met mijn ontbijt staat vriendin Marion coronaproof in mijn slaapkamer met een cadeaupakket. Dank je lieverd!  
Ze vertrekt en eigenlijk tegelijk ontvang ik een mysterieus bericht van collega Peggy dat er een we-transfer bericht op mij wacht in de mail. Ik kom haast niet aan douchen toe want er moeten ook nog 50 kaarsen uitgeblazen worden, post bekeken worden, een woonkamer en tuin bewonderd en cadeautjes uitgepakt. Ik krijg nog diverse deurbezoekjes van vrienden met serenade, bloemen en cadeautjes. Dank jullie wel!

Tussen de deurbezoekjes door bekijk ik het filmpje (17 minuten!) van mijn collega’s waar ik heftig door ontroerd ben. Lieve woorden, gezellige liedjes, mooie gedichtjes en grappige optredens passeren de revue. Echt hartverwarmend lief en mijn complimenten voor de energie en aandacht waarmee dit filmpje in elkaar is gezet! 
Dank jullie wel lieve collega's!

 Mijn ouders zijn het enige bezoek maar wel hét bezoek van de dag. Welke Sarah kan zeggen dat zij beide ouders nog heeft en ook nog gezond? Inmiddels staat het zoveelste boeket, nu van mijn moeder, in de kamer te pronken. Lieve pap en mam, dat jullie nog maar lang in ons midden mogen zijn! Love you!

Het feest is pas voorbij als de afhaalgriek (had ik zo’n zin in, een jaar niet gehad!) en de zoveelste stuk taart achter de kiezen zit. 
Een mooie verjaardag om op terug te kijken. Helemaal niet zelf in de hand gehad, helemaal ingevuld door anderen, helemaal goed! 

Ik wil iedereen die daar op welke manier of vorm dan ook een bijdrage aan heeft geleverd in de vorm van een berichtje, kaartje, belletje, liedje, gedichtje, bezoekje, woordje, bloemetje, slinger, ballon, versiering, gebak, cadeautje, wijn, snoep, snack of wat dan ook heel, heel, heel erg bedanken!!! Jullie zijn grandioos!

Ik heb me echt jarig gevoeld. Liefs van Sara❤️

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  16.12.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Graag gelezen en proficiat!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 17.12.21
   Hahahaha dank je Maryse! Leuk dat dit stukje van 11 maanden geleden nog gelezen wordt. Ik blaas binnenkort alweer 51 kaarsjes uit.
  23.01.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ben je 50 geworden Annemarie? Zou je echt niet zeggen hoor. Dacht altijd met een jonge meid te corresponderen. Leuk stukje om te lezen en zo herkenbaar.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 1
Hits: 820
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Johan Vankeirsbilck: Menszijn

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.