Ewald Hagedorn

Raadsel van de dag

© Ewald Hagedorn op 25.07.2022.

Als ik zeg 751, dan zegt u meteen…
Nee? Hm, misschien iets te moeilijk inderdaad. Vooruit, we maken het iets gemakkelijker.
Ik zeg nu 3263. En? Gaat er nog steeds geen lichtje bij u branden? Potverdikkie. Nou, nog maar een poging wagen. Als u het dan nog niet weet, vrees ik het ergste.
Daar komt ie: 22844. Prachtig getal trouwens. Eerst twee tweetjes, die qua uiterlijk iets van zwaantjes weghebben (terwijl eentjes daarentegen in het geheel niet op eendjes lijken, eerder op jaknikkers) dan een acht, dat een verticale lemniscaat is, het oneindigheidsteken in de wiskunde, zoals u waarschijnlijk bekend is, en tot slot twee vieren, het dubbele van tweeëntwintig, dat we al aan het begin van dit schitterende getal zagen. Oké, ik begrijp dat u er nog steeds niet uit bent. We gaan rustig door, een kwestie van volhouden en geduld.
Let op: 548256. Nou ja, een kind kan de was doen. Althans, dat zou je denken. Maar goed, we gaan vrolijk verder. De volgende: 32895400. Mooi afgerond. Niet helemaal toeval, dat heb ik zo uitgekiend. U bent er nog niet uit? Wat? U geeft het op? Nu al? Welnu, dan zal ik het zelf maar zeggen, al stelt u me danig teleur, dat mag u rustig weten.
Op dit specifieke moment, maandag 25 juli 2022, 13.50 uur, ben ik, tot op de minuut af nauwkeurig, tweeënzestig jaar, zes maanden, twee weken, drie dagen en negen uur. Het is maar dat u het weet! Voor degenen die het nu nog steeds niet begrijpen, leg ik het graag even uit. Eerst alle maanden genoemd, toen de weken, gevolgd door de dagen, de volledige uren en ten slotte het totaal aantal minuten dat ik op deze aardkloot rondwaar. Zo simpel is dat. De seconden heb ik u trouwens bespaard. Die gingen aardig richting de twee miljard.
En als u zich nu afvraagt – en terecht – of ik niks beters heb te doen… Inderdaad, op dit moment niet. Een genoeglijke voortzetting van deze dag.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  25.07.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Volgens mijn rekenmachine is 22844 dagen x 24 uur = 548256 uur. Het grootste raadsel is dus: waar zijn die acht uur gebleven?
  Show more
  2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 25.07.22
   Arjan, dat ga ik morgen nog eens op mijn gemak uitzoeken. Dank voor je oplettendheid.
   • Ewald Hagedorn 26.07.22
    @azu Arjan, ik was gisteravond door jouw reactie even overdonderd, maar nu ik het rustig terugkijk, zie ik niet over welke 8 uren je het hebt. Jouw en mijn rekenmachine geven namelijk beide hetzelfde resultaat: 548256.
   • Ewald Hagedorn 26.07.22
    @azu Arjan, ik was gisteravond door jouw reactie even overdonderd, maar nu ik het rustig terugkijk, zie ik niet over welke 8 uren je het hebt. Jouw en mijn rekenmachine geven namelijk beide hetzelfde resultaat: 548256.
   • Arjan Zuidervliet 25.07.22
    Hou je ook wel rekening met de zomertijd? Niemand gaat het uitrekenen ;)
  25.07.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ik krijg het gevoel dat we allebei zo'n beetje onze tijd hebben verknoeid Ewald...
  Moest jij het niet geweest zijn, dan had het verhaal me niet getriggerd om er commentaar op te geven.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 617
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Valérie Lempereur: Mevrouw

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.