Hedwig Meesters

Nutteloze huishoudtips – deel 1

© Hedwig Meesters op 08.01.2022.

Het is eb wat onderwerpen voor een blog betreft. Totdat vloedgolven van inspiratie mijn hoofd inrollen, schotel ik je daarom nutteloze huishoudtips voor (al kan het dus ook bij deze ene blijven).

Voor iedereen met een afkeer van viezigheid of met een bovenmatige angst voor besmetting met een ziekmakende bacterie, trap ik af met het promoten van een op tv aangeprezen snoerloze stofzuiger waarmee je de flintertjes van uit elkaar gevallen materialen – beter bekend als stof – tot een wetenschappelijk bewezen diepte uit je tapijt of van je vloer kan zuigen. Met dit apparaat is het een fluitje van een cent om ook muren en plafonds op moleculair niveau schoon te zuigen. En: het maakt de microscopische snippertjes en schilfertjes op je vloer zichtbaar voordat je ze opzuigt. Hoe geweldig is dat! Je hoeft geen vierkante millimeter meer te missen en je niet langer zorgen te maken over de subatomaire deeltjes die je huidige stofzuiger over het hoofd ziet, want op het lcd-scherm van dit mirakel kan je van vier verschillende stofdeelgroottes aflezen hoeveel er worden opgezogen. Bestaat jouw leven uit het najagen van stofwolken en speelt geld voor jou geen rol? Dan is dit slechts 700 euro kostende toestel van Engelse makelij onmisbaar. Het kent nog een voordeel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit hebbedingetje de enige stofzuiger is waar op gadgets verzotte mannen met een hekel aan huishoudelijke taken graag mee in de weer gaan.

Tot slot. Kom jij na al dat sloven alleen maar tot rust als je de regendruppels volgt die langs je raam naar beneden roetsjen, of wanneer je in kleermakerszit voor het deurglas van je wasmachine een volledig kookwasprogramma bekijkt? Dankzij de mini-monitor op deze stofzuiger heb je er een derde ontspanningsmogelijkheid bij. Wil je zen zijn en tegelijk lichaamsbeweging krijgen? Ren dan stofzuigend door het huis terwijl je wezenloos toekijkt hoe al die dankzij de laser tot leven gekomen stofdeeltjes over het lcd-scherm vliegen.     

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  04.02.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 556
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Mirjam Visker: Lappa redt een zeehond op Terschelling

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.