Elsbeth Boom

Missen, Mist, Missende

© Elsbeth Boom op 09.12.2022.

Ik ben Elsbeth. Elsbeth Boom, voor even Elsbeth Boom-Boumann.
Bij ons trouwen nam ik jouw naam bij de mijne, mijn naam kwam trots achter die van jou te staan.
Op je kaart stond je volle naam: Percy Eduard Christiaan Boumann-Boom, man van Elsbeth Boom-Boumann. Dat was je grootste wens.
Vorig jaar heb ik je naam bij mijn ringen in je doosje gestopt. Ik koester je naam, maar ik geef hem je terug. Mijn liefde voor jou zit niet in je naam die ik draag, niet in mijn ringen, zelfs niet in mijn tattoos.
Mijn liefde zit in mijn kracht om verder te gaan. Missend.
Ik mis je nog steeds. Elke dag, elk uur. Het doet minder pijn, zeker. Maar ik mis.
Tijd heelt geen wonden, het laat je wennen. Missen ingebed in dagelijkse gang van futiliteiten komt niet meer steeds bovendrijven. Het is er. Punt. Als extra ballast die je de rest van je leven meetilt.
Ik ga niet meer gebukt onder jouw niet-zijn. Mijn lichaam heeft zich opgeheven. Mijn geest kent de routes om verdriet te laten zijn, te laten stromen, zodat het wegebt en pijn mee kan nemen.
Het is altijd aanwezig. Jij. Maar je bent mijn verdriet geworden. Zoals jouw liefde voor mij was, zo is jou missen ook van mij. En steeds minder doet het pijn dat die bijzondere dagen van ons, nog slechts voor mij bestaan. Slechts zij voor wie jij en ik belangrijk waren, weten.
Je bent mijn metgezel, je wordt nooit ouder, we krijgen nooit ruzie en je gaat nooit meer weg. Geen hand in mijn hand, en het bed blijft koud.
Soms doet het onverwachts meer pijn. Mijn handen zoeken tevergeefs en mijn huid brandt, doekjes voor het bloeden weggescheurd. Rauwe wonden weer even zichtbaar.
Ik geef je kusjes en heb je nog steeds lief.
Ingebed in geluk ondanks en pijn omdat.
Het hoort erbij. Jij hoort voor altijd bij mij. Geen tranen meer, maar een glimlach wanneer ik aan je denk.

En volgend jaar begin ik met mijn studie voor rouwcoach.
En word ik wat ik zelf zo heb gemist: een uitgestoken hand, een oor en een schouder.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  10.12.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Wat een sterke vrouw ben je om dit zo mooi en ontroerend te kunnen schrijven. Ik wens je heel veel sterkte voor nu en voor de moeilijke momenten, die nog zullen komen.
  Veel succes met je studie. Ik weet zeker dat ze blij zullen zijn om jou als rouwcoach te krijgen. Je hebt zelf zoveel meegemaakt, dat je het verdriet van een ander kan begrijpen en meevoelen. Zodat je ze kunt helpen bij hun rouw.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  09.12.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Zoveel pijn en daar dan je weg in vinden. Knap verwoord en knap gedaan.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 5 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 5.0
Stemmen: 2
Hits: 233
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Patrick Bernauw: Het Illuminati complot

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.