Skip to main content
Benny van der schaaf

Lange adem

© Benny van der schaaf op 19.05.2023.

Ben er helemaal klaar mee. Het stuit me tegen de borst om aan elk criteria te voldoen. Maar toch is het maar al te vaak noodzakelijk, voor jou 10 anderen. Zoeken zoeken en nog eens zoeken, of ik daar tijd voor heb, mijn baas vraagt ook minimaal 36 uur in de week mijn aandacht. Vandaag een dagje vrij en wat doe je dan, helemaal juist, zoeken.
 
De huizenmarkt ligt op zijn gat, niks nieuws. Hugo beloofd beter, 100.000 woningen per jaar. Mooi streven, maar ben nu aan de goden overgeleverd. Het is allang niet meer zo, waar wil ik wonen, maar waar kan je wonen. Ook het ideale huis is ver weg, nee wees vooral blij met wat je kan krijgen. Je raakt verstrikt in de hoeveelheid sites, welke is goed, welke niet. Reageren en niets terug krijgen, is meer regelmaat dan uitzondering. Nee, het is foute boel.
 
In de vrije sector ben je aangeschoten wild, hoezo privacy. ze vragen je het hemd van het lijf, en verblikken of verblozen nergens van. Om de juiste papieren op te vragen is tijd nodig, tijd die je niet hebt. Geen tijd te verliezen er zijn kapers op de kust, is het uiteindelijk dan toch gelukt lig je weer op de bekende stapel. Helaas is dit het lot van velen.
 
Kijk nou toch is wat ze vragen, 1500 euro voor een krot, zit niet eens een schuur bij, heeft maar 2 slaapkamers, laat maar gaan. Verder scrollen, kijk dit kan wel wat zijn, onee te huur voor 24 maanden, niet doen hoor ik achter me. Hebbes, mooi huis, 3 slaapkamers, tuintje en jawel douche met ligbad. Even goed naar de andere voorwaarden kijken, prijs valt mee, 3 keer borg, oeps wel erg veel, maar ja je moet wat. Geen huisdieren, niet roken, is mee te leven. Roken doen we allebei, en hoe, nee toch, is voor een huishouden van 4 personen. Maar weer verder naar het volgende object.
 
Ik vertrouw op Hugo. Er zijn inmiddels wel wat opstakels, maar toch, heb geloof in de medemens.
Iets meer vaart zal wel fijn zijn. Met deze snelheid is het eerste wat in zicht komt het bejaardentehuis.Onee toch niet, weg bezuinigd.
 
  
 

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
18-05-2025

Hits

40 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.