Lien Busschaert

Ik heb 100 keer gefaald

© Lien Busschaert op 24.07.2022.

Ik ben Lien, een jonge schrijfster. Ik dacht dat het wel eens leuk zou zijn om over mijn gefaal te vertellen, aangezien ik daar veel uit geleerd heb. 
Ik schrijf nu al acht jaar, sinds het moment dat ik een pen kon vasthouden. Ik begon boekjes te schrijven in afgedankte schriften uit Antwerpen. Niemand wilde die hebben, maar ik was er dolgelukkig mee. Ik zag namelijk beelden in mijn hoofd. Terwijl de andere kinderen boekjes over Janneke lazen, schreef ik over een moordadige familie, draken en nog veel meer waar een kind van zeven niet aan hoort te denken. Ik schreef schrifje na schriftje vol met verhaaltjes en ik geloofde dat ik hen op een dag allemaal zou uitgeven. Maar ja, het trok natuurlijk op niets. Ik schreef verder, jaar na jaar. Ik groeide op, leerde typen, publiceerde mijn verhalen online, maar weer... ik faalde. De verhalen waren niet goed. Ze waren onlogisch en onsamenhangend. Acht jaar. Ik was kwaad op mezelf. Hoe kon ik het zo verprutsen? Na acht jaar moest het me toch wel lukken om een goed verhaal te schrijven? Ik was kwaad en opende een nieuw document. Deze keer boeide het me niet meer of het goed of slecht zou zijn. Ik wilde falen. Ik moest geen goed verhaal meer hebben. Ik schreef de eerste titel die in me te boven kwam vanboven op het blad. My kingdom. Toen begon ik aan het eerste hoofdstuk. Ik schreef woorden op zonder na te denken en voor ik het wist, had ik een personage en een setting. Wat er nog zou volgen wist ik niet.
Uiteindelijk werkte ik anderhalf jaar aan de eerste twee boeken van de reeks, om er dan weer achter te komen dat het slecht was. Natuurlijk was ik kwaad, maar ik had iets met dit verhaal. Ik wilde het deze keer niet opgeven. Daarom herschreef ik het, maar dan beter. 
My kingdom is momenteel mijn beste verhaal en misschien wel het begin van een carrière als schrijfster. Ik heb veel te veel gefaald, maar dat heeft gemaakt dat ik nu achter mijn computertje zit met een prachtig verhaal. Dus...faal zoveel als je wilt, want het is eigenlijk wel goed om jezelf te zien mislukken.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  24.07.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Mooie ingesteldheid. Falen mag en daaruit leer je, maar ook dan weer, niet teveel nadenken, gewoon doen. Dit betoog van je is trouwens al heel vlot geschreven. Volhouden en doen! Dat probeer ik ook, al heel lang en dan soms, lukt het en komt er iets uit dat de moeite is, je niet meer loslaat, je koestert en ter wereld komt.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 370
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Valérie Lempereur: De meisjes van mevrouw de Wit

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.