Ingrid Karsten

een bezoek van Séhmar

© Ingrid Karsten op 16.05.2022.

Vandaag was Sémhar bij me en ik heb het gehad over Was Im. Ze zei ‘kijk je nooit televisie?’ En vraagt hij geld? Ja dat doet hij maar vrij indirect. Hij vraagt of ik schoenen voor hem koop. En toen hij in Nederland was had hij weinig geld en heb ik voorgesteld om wat te betalen maar ze vertrouwde het niet. ‘En wat zegt Léon ervan?’ Nee die vindt het geen goed plan.  En ik ook niet meer. Ik ben net een adolescente met mijn spinsels. ‘Vaak geven ze zich uit voor een ander’ zei ze en gaf me een zoen. ‘Jij verdient beter.’ Ze bleef niet lang want ik heb haar weggestuurd, ze wilde dat ik de broek ging passen en met haar naar buiten ging maar daar had ik geen zin in. Dus nu ben ik heel erg dankbaar dat ze gekomen is in de regen. De volgende keer gaan we naar de kapper, dat moet ik even regelen. Ze vond het verhaal onnaanemelijk maar ik heb haar wel gezegd dat ik niet zo verder wil gaan omdat ik niet met Léon wil sollen en ze zei’ vergeet hem, hij gaat je uitkleden’ en hij wil naar Nederland komen en gaat je gebruiken.’ WE schelen 40 jaar en ik vind Léon nog steeds een hele aantrekkelijke man! Ik hoop dat ik tot bezinning kom want Was Im zegt dat hij heel verlegen is en eigenljk alleen aan zijn studie denkt! Hij zit nog op de middelbare school en studeert filologie. Mijn hersenen zeggen kap ermee, ik doe onnodig pijn en toen zei Sémhar wat maakte je vroeger gelukkig. Ik zei een gesprek met mijn broer die ik zo lief heb. ‘Woont hij dan zo ver weg?’ Nee dat woont hij niet maar ik zie hem zelden. Daar gaat verandering in komen als ik me weet e ontspannen.

Amstelveen, 16 mei 2022

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 373
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Lilian Wirken: Als bevallen spannend is

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.