Ingrid Karstenx

Dromen

© Ingrid Karstenx op 31.07.2022.

Als ik niet kan slapen dan stel ik mezelf voor dat ik in een klas zit met kindjes van de basisschool, we leven een boekje en dan gaan we tekenen. Ik teken mee. Ik teken een zon en een blauwe lucht. Dan teken ik een jongetjes met een korte broek aan. In zijn ene hand heeft hij een lijn van een hond. In zijn andere kant heeft hij een ijsje. De bomen staan in bloei. De hond is een Ierse Setter. Ik had vroeger een Ierse Setter. Ze heette Shannon. Shannon zwom graag in de vijver in het bos en kwam dan vies het water uit. In de vijver lagen dode vissen. Maar het was een moordhond. Helaas is ze overreden door een fietser. Een dame kwam het ons vertellen en was boos op mijn moeder dat Shannon weer eens ontsnapt was. Ik bedoel ze maakte zich vaak uit de voeten. Dan ga ik kijken wat de andere kindjes hebben getekend. Arno tekende een boot en hij is niet aardig. Ik vraag hem welk seizoen bij de boot past en hij zegt, ‘geen idee’, ik ben boos. ‘Op wie?’ vraag ik.’ Op mijn vader. ‘Teken hem eens, stel ik voor en vraag hem of hij wel een lieve moeder heeft. Ja dat wel en ook lieve vriendjes. ‘Ik had ook geen leuke vader,’ zeg ik tegen hem. Ik weet niet waarom je boos bent op je vader maar als je hem tekent zal hij dat leuk vinden. Misschien vaart hij met de boot. ‘Ik vind u lief,’ zegt Arno opeens en rent weg. ‘Doe je voorzichtig,’ zeg ik nog maar hij is al op weg naar de wc.
 
Dan spreek ik de juf. Ik zou graag zijn schoolresultaten willen zien. Die zijn niet best, nee ik had niet anders verwacht. Vandaar dat zijn vader boos is maar dat helpt geen barst. Misschien wil hij helemaal niet leren. Als ik hem weer zie de volgende keer laat hij me trots de rekening zien van zijn vader. ‘Je bent een kanjer,’ zeg ik en vandaag gaan we weer verder in het boek. Vind je dat leuk? ‘Ja,’ zegt hij ,’ik wil de taal goed leren.’ Als ik niet kan slapen dan stel ik mezelf voor dat ik in een klas zit met kindjes van de basisschool, we leven een boekje en dan gaan we tekenen. Ik teken mee. Ik teken een zon en een blauwe lucht. Dan teken ik een jongetjes met een korte broek aan. In zijn ene hand heeft hij een lijn van een hond. In zijn andere kant heeft hij een ijsje. De bomen staan in bloei. De hond is een Ierse Setter. Ik had vroeger een Ierse Setter. Ze heette Shannon. Shannon zwom graag in de vijver in het bos en kwam dan vies het water uit. In de vijver lagen dode vissen. Maar het was een moordhond. Helaas is ze overreden door een fietser. Een dame kwam het ons vertellen en was boos op mijn moeder dat Shannon weer eens ontsnapt was. Ik bedoel ze maakte zich vaak uit de voeten. Dan ga ik kijken wat de andere kindjes hebben getekend.
 
Arno tekende een boot en hij is niet aardig. Ik vraag hem welk seizoen bij de boot past en hij zegt, ‘geen idee’, ik ben boos. ‘Op wie?’ vraag ik.’ Op mijn vader. ‘Teken hem eens, stel ik voor en vraag hem of hij wel een lieve moeder heeft. Ja dat wel en ook lieve vriendjes. ‘Ik had ook geen leuke vader,’ zeg ik tegen hem. Ik weet niet waarom je boos bent op je vader maar als je hem tekent zal hij dat leuk vinden. Misschien vaart hij met de boot. ‘Ik vind u lief,’ zegt Arno opeens en rent weg. ‘Doe je voorzichtig,’ zeg ik nog maar hij is al op weg naar de wc.
Dan spreek ik de juf. Ik zou graag zijn schoolresultaten willen zien. Die zijn niet best, nee ik had niet anders verwacht. Vandaar dat zijn vader boos is maar dat helpt geen barst. Misschien wil hij helemaal niet leren. Als ik hem weer zie de volgende keer laat hij me trots de rekening zien van zijn vader. ‘Je bent een kanjer,’ zeg ik en vandaag gaan we weer verder in het boek. Vind je dat leuk? ‘Ja,’ zegt hij ,’ik wil de taal goed leren.’ 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 372
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Mohcine Benchaba: De Helpoort

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.