Helena Mattheyssens

'Drie sterren gever'

© Helena Mattheyssens op 10.01.2023.

Zoek niet verder, Elsbeth en Herscho, ik ben de aangeklaagde 'drie sterren gever' zonder commentaar omdat ik hier eigenlijk weg ben. Ook vijf sterren gaf ik jullie anoniem maar daar hoorde ik geen klacht over?? Weg omdat ik het niveau gedaald vond (en nog steeds, vandaar soms drie sterren). Aan verkapte verkeersregels, veredelde bijbelteksten of geile, smeuïge smeekbedes om sterren heb ik geen boodschap. Ook niet aan de al dan niet aanwezigheid van punten en komma's of hun exacte plaats. Waar is de tijd van poëzie, vrije verzen, korte verhalen...? Senryū's en 6 woorden verhalen geven snellere winst, niet? 

Verder wil ik opmerken dat bij de laatste vermelding van 'algemene oeuvre gemiddelde' (of hoe heette het ook al weer) ik net boven de huidige winnaar stond. Ik was me van geen titel 'talentvolle schrijver 2022' bewust en ben misschien dus net te vroeg gestopt. Of moet je een heel jaar hebben meegewerkt? Ik verneem het graag privé van de redactie indien mogelijk. Voor mij waren mijn deelneming en waardering een oefening en motivator naar het betere werk toe, waaraan ik me nu wijd. Uitschrijven kan ik blijkbaar niet vermits ik een boek in de etalage heb staan, onder pseudoniem. 

Ik zal jullie commentaren hierop lezen en mogelijk beantwoorden en dan trek ik me terug, niet zonder de winnaar van 2022 Erik van der Velden eerst te feliciteren.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Reacties van:
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
   Maryse Van Hal · 14 dagen geleden
   Wat jammer, Helena. Ik las je inzendingen graag. Kinderen zijn ongelooflijk sterk, veel sterker dan volwassenen denken. Veel moed voor jou ook.
   • This commment is unpublished.
    Helena · 14 dagen geleden
    Hartelijk dank, Maryse, voor je waardering en je steun. Ik heb sinds deze 'biecht' geen sterren meer gegeven, hoewel het ook anoniem toegelaten was en blijkbaar nog is, het wemelt aan de naamloze sterrenhemel. Ik zou er jou voor Stip vijf gegeven hebben.
    Op dit moment is het wachten op het fiat van de chirurg voor onze dochter en kleinkind om huiswaarts te keren na ruim drie ondraaglijk gespannen weken in het universitair ziekenhuis. Ons kleine meisje doorstond alle pijnlijke behandelingen en tests groots tot ze enkele dagen geleden smeekte: 'Mama, Mama, laat het stoppen, laat het stoppen'. Hartverscheurend!
    Onze schoonzoon, professor dr. ir. (civiel ingenieur, geen medicus dus) aan dezelfde universiteit stelde drie dagen geleden vanuit wetenschappelijke basis een andere, uitwendige behandeling voor zijn dochter voor, vermits een operatie te riskant was, en kijk, het werkte, de kentering gebeurde vrijwel onmiddellijk. Hopelijk is het fiat ondertussen gegeven.
    Donderdag moet ze 4 jaar worden.
    • This commment is unpublished.
     Helena · 14 dagen geleden
     Hoera! Ze mogen naar huis. Eindelijk. 
  • This commment is unpublished.
   Louisa Weijenbergh · 24 dagen geleden
   Ik dacht dat we de 'Sterren playbackshow' inmiddels ontgroeid waren maar niets is minder waar. 
   Helena, voor mij ben je de ster van de dag!
   • This commment is unpublished.
    Helena · 24 dagen geleden
    Met veel dank, Louisa! Wat een afscheid. En zo dooft mijn ster samen met de dag stilaan uit. Wees gelukkig, elke dag als het kan. 
  • This commment is unpublished.
   Ewald Hagedorn · 24 dagen geleden
   Beste Helena, alle respect voor iemands keuze om hier wel of niet te participeren, wat de reden daar ook voor is.
   Je zal me vast wel arrogant vinden, maar volgens de regels der Nederlandse taal zou ik toch echt van 'driesterrengever' spreken (de roodgekleurde onderstrepingen van sommige taalarme computerprogramma's ten spijt. 
   • This commment is unpublished.
    Helena · 24 dagen geleden
    Bedankt, Ewald, voor je advies. Mij komt het wel vreemd voor en ik herhaalde trouwens gewoon het gebruik van drie woorden door de 'geviseerden' in verband met de gegeven drie sterren. Het lijkt zo wat 'de regel van drie' ; )
    • This commment is unpublished.
     Ewald Hagedorn · 24 dagen geleden
     Helena, de laatste weken volg ik het allemaal hier wat minder; de afgelopen dagen ben ik toevallig weer wat meer aanwezig.
     Vergelijk het met woorden als drielandenpunt, vijfsterrenhotel, zevenheuvelenloop et cetera.
     • This commment is unpublished.
      Helena · 24 dagen geleden
      Inderdaad, Ewald, je voorbeelden spreken maar ik zag 'drie sterren gever' als een toevallige groepering. 
  • This commment is unpublished.
   Ineke Dijkhuis · 24 dagen geleden
   Hoi Helena,
   Wat jammer dat je stopt met Schrijverspunt. Ik vond jouw inzendingen erg goed geschreven en ik las ze heel graag. Ook was ik erg blij met jouw fijne en goed doordachte commentaren op mijn inzendingen. 
   Ik hoop dat het goed gaat met je gezondheid. En heel veel succes met alles wat je nog gaat schrijven. 
   Ik wens je een heel fijn leven met veel mooie en fijne dagen.
   Veel liefs,   Ineke 
   • This commment is unpublished.
    Helena · 24 dagen geleden
    Hartelijk dank, Ineke, voor je uitgesproken waardering en je lieve wensen. Je was als een echte vriendin, voelde me goed aan. 
    Nee, het gaat niet goed met me, haast continu hersenschuddingen en een vreselijke tijd achter de rug. Ons enige kleinkind hier te lande is eind december door een intensivist met loeiende ambulancesirenes vanuit een lokaal ziekenhuis naar het UZGent overgebracht in ICU. Ze deed een septische shock, bloedvergiftiging door streptokokken, haar leven hing aan een zijden draadje. Dagen lang was ze heel zwaar ziek met 40+ graden koorts. We waren op van stress, onze dochter week geen moment van haar zijde. Sinds gisteren is ze terug thuis, heel erg verzwakt met een lange revalidatie voor zich. Deze maand moet ze vier jaar worden. Ik kan haar niet bezoeken, een lange rit is voor mij uitgesloten. 
    Ik wens jou op mijn beurt een heel mooi en gezond jaar toe met veel schrijfpret. Jou las ik ook heel graag. 
    Ook veel liefs,
    Helena 
    • This commment is unpublished.
     Elsbeth Boom · 24 dagen geleden
     dan wens ik jou èn je familie heel veel sterkte. jemig.
    • This commment is unpublished.
     Ineke Dijkhuis · 24 dagen geleden
     Wat erg allemaal, Helena. Wat een stress en bezorgdheid voor jullie kleinkind. Wat moeilijk voor haar om te moeten revalideren op zo'n jonge leeftijd. 
     En wat erg dat jij steeds last hebt van hersenschuddingen. Het beperkt je leven op zoveel manieren.
     Ik hoop dat het goed komt met jullie kleinkind. En voor jou hoop ik heel erg dat je je beter gaat voelen. En dat er betere tijden voor jullie zullen aanbreken. 
     Ik wens jou en je familie alle sterkte van de wereld. 
     Veel liefs,   Ineke 

     • This commment is unpublished.
      Helena · 24 dagen geleden
      Ineke en Elsbeth, jullie steun en meevoelen betekenen veel voor me, waarvoor oprechte dank. 
      Beleef elke mooie dag intens, als een geschenk. 
      • This commment is unpublished.
       Elsbeth Boom · 24 dagen geleden
       en of je nou wil of niet, je staat op mijn rug.
  • This commment is unpublished.
   Herscho Duds · 24 dagen geleden
   Ik geef hier drie sterren 😁
   Bedankt voor je uitleg Helena. Jammer dat je niet meer instuurt. Tja, die talentvolle schrijver (waar ze mee ophouden) is als non-traditionele senryu schrijver nooit aan de horizon, dus daar hield ik me niet mee bezig. Ik geniet ervan om kleine (vaak grappig bedoelde) versjes te schrijven. In andere media (zoals AllPoetry) schrijf ik ze als 5-4-4-5 om de vergelijking met haiku te vermijden en een beter rijmritme te creëren. Na mijn carrière in de wetenschap ambieer ik nu echt geen schrijvers carrière, voor mij is dit versjes schrijven een pure hobby. Dus het gaat er soms gewoon om wat mezelf als ‘kwaliteit’ het meest bekoord, en daar is het me om te doen. Succes met je volgende stappen!
   • This commment is unpublished.
    Helena Mattheyssens · 24 dagen geleden
    Bedankt voor je reactie, Herscho, die is zoals ik ze verwacht had. Ik wens je veel plezier met versjes schrijven. 
    ... het meest bekoort. 
    • This commment is unpublished.
     Herscho Duds · 24 dagen geleden
     ....zoals ik het verwacht had...
     • This commment is unpublished.
      Helena · 24 dagen geleden
      ... zoals ik ze (= je reactie) verwacht had.
      • This commment is unpublished.
       Herscho Duds · 24 dagen geleden
       "ze" is meervoud, "reactie enkelvoud". Dan had het toch moeten zijn '...voor je reacties...'? Of is dit een verschil tussen Vlaaams en Nederlands, of gewoon mijn onkunde? Hoe dan ook, ik was getergd om te reageren omdat ik jouw reactie wat vreemd vond. Hoezo had je mijn reactie aldus verwacht? Ik kan me niks herinneren van enige correspondentie dat/wat/die hiertoe geleid zou kunnen hebben.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  6 Commentaren

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 4
Hits: 1134
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

The Vitruvian Inspiration - Henri Patrik

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.