Annemarie Steenbergen

Die abfahrt

© Annemarie Steenbergen op 08.02.2021.

Mijn auto heeft kapsones. Dat is ook niet zo gek als je ziet met hoeveel liefde zij vanmorgen uitgegraven is door manlief. Alvast opgewarmd, klaar gewreven en geborsteld voor de reis naar huis. Mijn metalen lady gedraagt zich nadien alsof zij elk moment de ‘tocht der tochten’ moet aanvaarden. Nog net niet frozen maar wel heftig brommend, trillend, ronkend zet ze de pas erin. Comme une escargot! Werkelijk! Met tachtig over de snelweg, dat vond ‘la pensionada’ dan ook hard zat.
De opluchting was duidelijk enorm groot, toen vierwielerlief vanuit haar bumperhoek de finish, lees het thuisfront, zag opdoemen. Als een COVID-patiënt die naar de IC afgevoerd wordt, zo kroop zij haast bevend de laatste meters vooruit. Allemachtig!
Alsof zij als een olifant door mij, Hannibal, over de Alpen werd gejaagd. Aanstellerig stuk blik! Haast stuiterend kwam ze de oprit op en boorde haar neus quasi-elegant in de heuvel van sneeuw dat zich dankzij de sneeuwjacht binnen twee dagen voor mijn deur had opgehoopt. En mevrouw Ford vertikte het daarna om ook maar één centimeter naar voren te gaan en stond dus met haar metallic ‘ass’ nog op de stoep. Kolerekar!  
Zij deed me denken aan die mop van die Belg die de zee overzwemt en dan bij de laatste meters zegt:’ ik kan niet meer, ik ga terug.’ Aan me nooit niet! Mon deo! Niet mijn voiture! Godzijdank zijn er nog mensen die in dit hondenweer een hond hebben, ik snap nu de zin van die uitdrukking pas goed, dus twee hondenbezitters heb ik haast gesommeerd om mijn verwende luiwagen een duwtje te geven.  
Zo, toen la bella bolide eindelijk na een kwartier duwen op haar derrière op haar favoriete plekje stond zag ik het al meteen: die komt deze week niet meer van haar plekje af. Zij heeft zich genoegzaam in de remise gezet evenals haar chauffeuse,  dus ik ben bang dat haar liefhebbende vrouwtje, oftewel MOI, deze week zelf auto mobiel zal moeten zijn. 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  09.02.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk verhaal. Pak haar maar goed in, ze kan het nog wel eens koud krijgen deze week.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  09.02.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Heel erg leuk geschreven, Annemarie. Ik heb het met heel veel plezier gelezen!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 1
Hits: 768
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Albert van der Meulen: De H-cyclus

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.