Cindy De Nocker

De liefde van je huisdier..

© Cindy De Nocker op 19.02.2022.

Heb je je ooit kunnen bedenken als niet-huisdiereigenaar, dat je zoveel liefde kan ontvangen van je huisdier? Ik dus niet! Ik was nooit zo met huisdieren, vond ze maar stinken en lastig als een blok aan je been.  Ook als je een weekendje weg wil of een reis wil gaan maken, dan kan dat dus niet met een huisdier. Ja het zou uiteindelijk wel kunnen maar dan met heel veel geregel.  Tot 8 jaar terug, ik besloot zomaar van de een op andere dag dat ik een kat wilde. Alsof de knop omging in mijn hoofd.  Maar wel een kat zonder haar! Want stel je voor, haren in huis..  En ook om die reden dat ik een kind heb die allergisch is voor kattenharen.  Na een aantal weken zoeken naar een goede fokker, vond ik er een. Een prachtige Sphynx, een zalmkleurig huidje. Die al 3 maanden op een baasje aan het wachten was. Hij had een navelbreuk, en was scheel. Dat trok mij juist aan! Iets wat niet 100% perfect was is juist mooi.  En doordat hij die navelbreuk had en scheel was, kreeg ik hem voor de helft van de prijs mee. Zijn huidje voelde aan als de schil van een perzik.  Heel zacht en ook warm. Nog nooit had ik een naaktkat gezien laat staan geaaid. 
Ik was op slag verliefd! En gaf hem de naam Binky. In een klap vielen alle nadelen en walgingen die ik had van dieren weg.  Het kon mij zelfs niet schelen dat mijn vloer na het dweilen, na 5 minuten weer vies was.  Naaktkatten staan erom bekend dat ze aanvoelen hoe hun baasje zich voelt.  En kunnen knuffelen als de beste! Het alleen voelen ging naar de achtergrond.  Er is reuring in huis en gezelligheid.  Zoveel warmte en liefde, dat ik na een paar maanden opzoek ging naar een tweede kat.
En ook die kwam er... 
 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  01.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Goed geschreven. Al heb ik persoonlijk moeite met het fokken van dieren zonder vacht, het is tegennatuurlijk. Hoe zou een mens zich voelen om altijd in zijn nakie te lopen en niet normaal naar buiten te kunnen omdat je onbeschermd bent. Veel katten voelen de stemming aan van hun baasje en mijn kat is ook een echte knuffelaar. Met een gezonde vacht. Maar goed, daar ging je blog niet over. Fijn dat je gezin zoveel gezelligheid en warmte krijgt van de blote beestjes. Want daar ging het om en dat heb je prima opgeschreven.
  Show more
  0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 504
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Helene Noordeloos: Balans in Geluk (spanning ontspanning)

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.