Jules du Lac

De Canal Parade 2022

© Jules du Lac op 06.08.2022.

Het was een flink feest in Amsterdam, die Canal Parade, voorheen Gay Pride genoemd. Een soort carnaval, nu niet met prachtige praalwagens in optochten door de straten van veel zuidelijke steden en dorpen, maar met vrolijk, in alle kleuren van de regenboog uitgedoste, dansende en zwaaiende mensen op boten in de Amsterdamse grachten.
 
Een uitbundig festijn, bekeken door tientallen duizenden toeschouwers op de kades die even vrolijk terug zwaaiden en de voorbij varende passanten enthousiast toejuichten. Een verbroedering van de mensheid, van allerlei soort, zonder onderscheid van sekse, kleur en genderbeleving.
Eerlijk gezegd ben ik niet zo erg thuis in de kennis van de huidige lhbti-scene en de gendertoestanden, maar ik vind dat iedereen moet doen wat men leuk vind en waar men zich prettig bij voelt, voor zover het niet ontaard in openbare banaliteit. En daar schort het soms helaas toch nog wel aan.

Het mooie van deze blijmoedige botentocht is toch de sfeer die via de TV te proeven was; en dat maakt me heel blij.
Dan denk je toch hoe mooi de mensheid met elkaar zou kunnen omgaan en hoe fijn de wereld kan zijn als we elkaar allemaal zo de ruimte geven en onderling respecteren, gewoon zoals we zijn, in plaats van de dwarsliggerij van wappies, anonieme bedreiging via sociale media, mishandelingen, geweldsdelicten en moordenpartijen en zelfs hevige oorlogen overal op deze unieke aardbol.

Was de mensheid maar overal en altijd zoals op de Canal Parade.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  09.08.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Helemaal met je eens!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  09.08.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  ik heb ook gekeken en ik vond het een mooi stukje tv! Weg met de vooroordelen en het racisme! Echt heel goed beschreven dit stukje, precies zoals ik het ervaren heb!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 440
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Luc Smekens: The Art Pope

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.