Kaatje Mossel

De ANWB, daar red je auto's mee!

© Kaatje Mossel op 11.04.2022.

Stilstand is achteruitgang. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor auto’s. Tijdens corona heeft mijn Corsaatje langer stilgestaan dan goed voor hem was. Het is al een oudje, van 2003, maar hij rijdt nog prima. Af en toe wat kwaaltjes, maar meestal zijn die zo verholpen.

Een paar weken geleden startte hij niet meer. Manlief heeft meteen de acculader eraan gehangen en zowaar, na wat extra energie startte hij weer vrolijk. Helaas was het van korte duur. Manlief is heel handig met auto-onderdelen bestellen, dus binnen no-time stond er een nieuwe accu in de gang. Hij is ook best handig met nieuwe accu’s in een auto zetten, dus dat was zo gepiept. Daarna startte mijn Corsaatje weer als een zonnetje.

Eind goed, al goed zou je zeggen. Helaas, pindakaas. Na een dag werken (die ochtend startte hij als een zonnetje) rende ik door de regen naar mijn auto. Maar starten, ho maar! Na tig keer proberen toch mijn vrienden van de #ANWB maar eens gebeld. Mijn redder in nood kwam ruim binnen de beloofde anderhalf uur. Sterker nog, hij was er na iets meer dan een half uur al.

Mijn ANWB-held ging op onderzoek uit en concludeerde dat:

 • De accu niet leeg was;
 • De startmotor ook prima in orde was;
 • Er geen enkele foutmelding in de boordcomputer stond, ook niet van de startonderbreker die de sleutel niet herkende (dat had hij wel verwacht), en dat
 • Hij het eigenlijk ook niet wist.

Maar, dat wat mijn persoonlijke ICT’er (manlief) voor elkaar krijgt door alleen maar naar mijn computer te kijken, lukte deze ANWB-held met mijn auto ook: na een paar keer proberen startte het ding en kon ik naar huis.

Een paar dagen later reed Corsaatje me probleemloos van en naar de fysio. Maar toen ik hem een dag later weer mee naar Maastricht wilde nemen weigerde hij opnieuw. Natuurlijk kan ik naar de garage, maar ik wil geen honderden euro’s meer uitgeven aan reparaties. Gisteren liet manlief me zien dat Corsaatje best wel start, ik moet alleen soms 20 keer proberen voor hij aanslaat. Voor nu moet ik het hier even mee doen.

Binnenkort ga ik mijn laatste troef inzetten: ik heb de overtreffende trap van een ANWB-held nog achter de hand. Zijn identiteit hou ik geheim, anders steelt iemand hem nog van me. ?

Hij heeft al heel wat wonderen verricht, misschien lukt het hem nu weer. Hij weet het ook niet precies, maar hij zag nog wel mogelijkheden. Iets met het omzeilen van de startonderbreker ofzo. Ik wacht het maar af. Techniek en Kaat liggen elkaar niet zo, dus als Mr. X komt laat ik hem lekker zijn gang gaan en zorg ik voor koffie en koekjes, terwijl ik hoop op een wonder. Hopen jullie met me mee?

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  11.04.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Geweldig verhaal! 😀
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 1
Hits: 681
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Patrick Bernauw: Het Beste uit Mysterieus België (2018-2020)

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.