Ingrid Karstenx

climax 2

© Ingrid Karstenx op 09.08.2022.

Climax 2

Mijn schrijflessen bij de LOI gaan min of meer goed. Kreeg vandaag een 8 en een 7 voor de opzet van mijn nieuwe boek die over mijn ziekte zal gaan. Ik wil een roman gaan schrijven en mijn 10 jaar pijn beschrijven. Dat is geen makkelijke klus maar ik moet een degelijke opzet gaan maken.

Het is 24 uur Vandaag sprak ik de buurtjes even die mijn ex nooit meer zien lopen. Vandaag is hij weer weggelopen want hij vond het gesprek tussen Sémhar en mij niet leuk. Ze zit me enorm te pushen en wil dat ik het huis opruim maar dat is niet echt nodig. Morgen weer even stofzuigen maar het is een stuk schoner. Toen ging ze weg en was ik de hele dag alleen. Ruud was naar zijn moeder gegaan die ziek is om een telefoon voor haar te regelen. Hij blijft zorgzaam voor anderen maar voor mij doet hij niets meer. Soms zijn er momenten van ongelooflijke irritaties en ik heb hem al gezegd dat hij bij zijn moeder moet gaan wonen, het huis staat vrij maar  hij zegt zolang blijf ik niet meer. De GGZ maakt zich erg druk wat er met mij gaat gebeuren maar ik heb lieve mensen om me heen. Wel kritisch maar ook lief. Ik heb een hele leuke verjaardag gehad bij mijn moeder die 86 werd. Tom was daar mijn broer en zijn kinderen en vriendin. Ze zei heel nuchter ‘ja zo gaat het in relaties, men is niet meer verdraagzaam.’ Ik weet dat hij niet meer van me houdt maar ik kan niet hetzelfde zeggen van mij. Maar ik ben zo vreselijk onzeker dat ik hem irritant laat zijn en zwijg. Zit hij met een dweil opgescheept?

Als ik in de spiegel kijk zie ik twee prachtige bruine ogen die zonlicht missen.
Ze stalen nog steeds want heus ik ben niet depressief maar somber.
Met mijn vingers tik ik tegen mijn gezicht.
Wat is het moeilijk om van mezelf te houden, ik schreeuw bemin me maar krijg niets terug.
Afhankelijkheid is een slopende ziekte, weet je nog zeggen mijn begeleiders en kijken dan terug naar mijn jeugd. Ik heb er met mijn moeder over gesproken. ZE zegt dat ik een vrolijke onzekere puber was. Altijd bang dat mensen stonken, ze mochten me niet aanraken en ik hun niet.
Maar ze is er nog steeds, dat kleine lieve meisje dat zo graag zong en las. Met vriendjes speelde en de clown uithing. Ben ik dan echt zo dom dat ik mijn leven laat vergallen door een mislukte liefde? IS dit een wrang stuk, ik denk het niet. Mijn lief rookt een sigaret en blaast langzaam zijn rook uit. Vindt hij me dan zo slecht en is dit belangrijk voor mij. Ik weet toch beter, ik moet healen en van mezelf gaan houden en dat lukt soms als ik in die spiegel kijk. Ja ik mag er zijn en hij is wie hij is. Slechte jeugd gehad en er nooit helemaal bovenop gekomen.  Super introvert en snel geraakt. Dat is Ruud. Maar ik hou van hem en zou hem willen overladen met kusjes. Dat weigert hij natuurlijk, zijn gedachten zijn bij Marilyn die in de Ivoorkust verblijft en naar Nederland komt! Wordt dat wat? Ze zien elkaar voor de eerste keer! Voor mij een vaag idee. En wil ik zelf ooit nog eens een man vertrouwen? Ik denk het niet. Eerst werken aan dat lage zelfbeeld met veel tijd. Ooit kon ik huilen.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  26.08.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Een blog die veel vertelt over de gevoelens van een persoon. Zelf zou ik enkele dingen anders verwoord hebben en meer met verbeelding gewerkt hebben. Zo zet je de lezer aan het denken. Ook staan er enkele typfouten in. Misschien een keertje herlezen en bekijken wat je zou kunnen veranderen. 😉
  Veel succes met je boek!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  16.08.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Lieve Ingrid,
  Ontzettend knap dat je deelt hoe pijn het leven Sons aanvoelt.
  Dacht meteen, ik schrijf je even een gedicht.
  Ik noem het tijdloos

  In de knoei of uit de knoop
  sluit je af
  het begin
  van het einde

  Verliezen in de onmacht
  die wordt bestreden
  met al je kracht
  Die verrijkt
  Zet je neer
  op koude gronden
  Al je tegenslagen
  die verwonden
  Volgen zul je altijd
  in tegenwicht
  Om te balanceren
  tot het einde
  In de pijn van het verdriet
  de onmacht van de zorgen
  fluister je zachtjes de woorden
  eindelijk een nieuwe morgen


  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Sylvia Dreves 16.08.22
   Moet zijn Soms natuurlijk
   • Ingrid Karstenx 19.08.22
    dank je wel lieve Sylvia want ik heb het zwaar! Mijn relatie is afgelopen en ik kom weinig buiten en ik vind je gedicht heel erg mooi! Wat lief dat je zo met me meeleeft! Bedankt voor de toch drie sterren maar daar schrijf ik niet voor! GRoetjes van Ingrid
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 292
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Het Florida Dossier - Henri Patrik

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.