Ingrid Karstenx

Climax

© Ingrid Karstenx op 22.07.2022.

Ik nam een hap van mijn boterham en bekeek mijn nagels. Oh ze moeten geknipt worden en dat doe ik nooit zelf. Wat ben ik toch onvolwassen! Maar Ruud gaat de hele dag weg en als hij terugkomt dan berispt hij me en bekijkt me amper. Ik had vannacht een droom. Ruud omarmde me en vroeg of ik hem wilde zoenen. 'Ja dat is goed.' zei ik en gaf hem een zoen. 'Wil je een tongzoen vroeg ik maar dat wilde hij niet,' Dat wil hij nooit. Tongzoenen vindt hij vies. Maar ik mis de omarming en het element dat ik een vrouw ben. Er wordt niet over gesproken en toch zorgt hij goed voor me. Maar toen lag opeens mijn vader op me en die gaf me een zoen met zijn natte snor. 'Jij bent toch dood.' prevelde ik en hij zei:'Schatje ik voel me sterk en ik hou van je! Jij bent mijn dochter.'

Toen ik klein was speelde ik met barbies! Ken en een andere barbie. Luukje Neuhaus moest ze vasthouden en dan eiste ik dat we liefdesscenes speelden. Ook verslond ik bouquetreeks, een jeugdtrauma is niet leuk. Ik kreeg vernietigende reacties op mijn stukje maar iedereen verwerkt zijn jeugd op een andere manier. Mijn lief heeft ook geen leuke vader gehad en is er niet meer bezig. Mijn moeder zie ik nooit. 'Wat ben je dik geworden Laura,' 'hoeveel weeg je nu?' Ik lijk allang niet meer op de foto van dit plaatje maar ben nog steeds een mooie verschijning geloof ik, althans dat zegt Ruud, die weegt 65 kilo en komt ook niet zoveel buiten. Meer dan ik. Momenteel ben ik bezig met een boek van W.F Hermans: 'Au pair

Toen ik klein was speelde ik met barbies! Ken en een andere barbie. Luukje Neuhaus moest ze vasthouden en dan eiste ik dat we liefdesscenes speelden. Ook verslond ik bouquetreeks, een jeugdtrauma is niet leuk. Ik kreeg vernietigende reacties op mijn stukje maar iedereen verwerkt zijn jeugd op een andere manier. Mijn lief heeft ook geen leuke vader gehad en is er niet meer bezig. Mijn moeder zie ik nooit. 'Wat ben je dik geworden Laura,' 'hoeveel weeg je nu?' Ik lijk allang niet meer op de foto van dit plaatje maar ben nog steeds een mooie verschijning geloof ik, althans dat zegt Ruud, die weegt 65 kilo en komt ook niet zoveel buiten. Meer dan ik. Momenteel ben ik bezig met een boek van W.F Hermans: Au pair en ik heb er veel plezier aan gehad. Ik vind het een goed boek. Maar Ruud en ik hebben veel ruzie en ik denk dat het tijd wordt dat ik naar de sportschool ga om het uit te zweten. Ik hou van voetbal op de televisie, is het een mannensport of niet? Ik geloof het niet. Ik kan hard meelachen met de scheidsrechter en even verontwaardigd zijn als hem. Maar wij kijken weinig televisie en dat vind ik wel jammer. Mijn Moeder heet Maria Karsten en ze gedraagt zich al seen grommende hond die gezoend wil worden. Mooi contrast he? Zij is de heks in het sprookje. Ze heeft me vaak teleurgesteld maar daar ben ik van teruggomen. Ik moet leren om het te verdragen en ermee om te gaan. Ik ga zo een stukje fietsen en even naar de bibliotheek om mijn boek terug te brengen. Wilt u dit stukje mild beoordelen?

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  22.07.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Je vraagt in de zesde alinea: '... ben ik volleerd...?' Nou, laat ik je uit de droom halen:: Nee, er staan nogal wat foutjes in je tekst, ook in het Frans. In de vijfde alinea heb je het over 'yeux' in plaats van jeux. Dobbelstenen hebben weliswaar ogen, maar zo vrij mag je niet met een boektitel omspringen. Wat zal ik er verder van zeggen? Sterkte met al die jeugdtrauma's (3e alinea)! Kan me echter niet voorstellen, dat ze na verwerking opeens leuk worden. Je beschikt in elk geval over voldoende stof voor een vijfdelige romancyclus, lijkt mij. Tot slot over je ietwat saaie seksleven: Laat je door die Ruud van jou vanavond het Hooglied (Oude Testament) voorlezen. Allicht komen jullie dan eindelijk eens tot een climax.
  Show more
  0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Ingrid Karstenx 22.07.22
   Bedankt voor je reactie HAns en succes met de rest van je bescbouwingen
  • Ewald Hagedorn 22.07.22
   Meneer Villerius, wanneer een Schrijverspunt-lid een bijdrage van een medelid niet waardeert, zijn er drie mogelijkheden:
   1) simpelweg negeren
   2) opbouwende kritiek geven
   3) iemand met de grond gelijk maken

   U kiest steevast voor optie 4: Iemand publiekelijk tot op het bot afbreken. Dit zegt meer over u dan over de persoon op wie u reageert. Kennelijk heeft u dit nodig om uw getormenteerde ego op te krikken.
   Sterkte ermee.
   • Ingrid Karstenx 22.07.22
    @Ingrid2 ik waardeer je oprechtheid toch ben ik verbaasd want ik krijg best goede kritiek op andere sites. IS het te persoonlijk? Toch waardeer ik je. Groetjes
   • Ingrid Karstenx 22.07.22
    @Ingrid2 sorry voor de zoen
   • Ingrid Karstenx 22.07.22
    @Ingrid2 waarom moet je het negeren dan dat vraag ik toch niet ik bedoel je hebt het juist verkeerd geinterpteteerd
   • Ewald Hagedorn 22.07.22
    @Ingrid2 Beste Ingrid, ik heb deze reactie gegeven omdat ik mij regelmatig, en in toenemende mate, stoor aan de vileine opmerkingen van de heer Villerius.
    Dit is een website waar amateurschrijvers zoals jij, de heer Villerius en ik en iedereen, de kans wordt geboden een bijdrage te plaatsen. Enig fatsoen en vriendelijkheid in de reacties op elkaar lijkt me gepast.
    Op de vraag wat ik van je stukje vind, kies ik in alle eerlijkheid voor optie 1: negeren.
    Tot slot: opmerkingen als 'een dikke zoen' of 'ik hou van je ' (zoals je ook weleens hebt gezegd, vind ik weinig passend.


   • Ingrid Karstenx 22.07.22
    dank je wel Ewald want ik voel me zeer genomen en zal het roer gaan omdraaien nu en hem neren. Ik waardeer het zeer, dank je wel, wat vond jij van het stukje? EEn dikke zoen
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 733
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Tamara Geraeds : Christopher Plum en het oog der verschrikkingen

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.