Ingrid Karstenx

Climax

© Ingrid Karstenx op 22.01.2022.

Tien jaar gelden werd bij mij de dosis somatisatiestoornis gesteld.  Mijn lichaam deed pijn! Ik voelde me slecht en kon niet meer functioneren
Ik voelde me slecht en kon niet meer functioneren. Ik ben naar de dokter gegaan samen met Léon en die zei dat ik een somatisatiestoornis had. Mijn blaas deed pijn en ik ben naar de dokter gegaan. Die zei we kunnen er niets aan doen. U Moet genezen. Ik ben naar het AMC ziekenhuis gegaan en naar het ziekenhuis in Amstelveen. Er werd een scopie gemaakt van mijn blaas. Dat heb ik gedaan met behulp van mijn huisarts en wij voerden gesprekken. Er was niets aan de hand. Afleiding zoeken was het advies van mijn huisarts. Wandelen, zwemmen, leuke dingen doen. Maar dat was moeilijk omdat heel mijn lichaam zeer begon te doen, alle spieren begonnen pijn te doen. Ik lag de hele dag op mijn bed en ik had ontzettend veel pijn in mijn blaas. Mijn voeten leken net beton. En ik belde de huisarts weer die me doorstuurde naar een fysiotherapeute. Ybelle! Een geweldig mens maar ze zei dat ze me aanraadde om toch er op uit te gaan pijn of niet. Ze masseerde me vaak en dan droomde ik weg in een heerlijke droom. Toen was ik nog slank maar nu niet meer. Léon en ik wandelden vaak naar de geitenboerderij in de stromende regen en dat vond ik fijn. Nu niet meer. Nu zou ik het anders willen. ’s Middags om vier uur ging ik naar bed en voelde me net een dweil. Toch wilde ik niet genezen. Op bed luisterde ik naar Moby: de cd Destroyed! Hij begreep me dacht ik dan. Maar uiteindelijk heeft de ggz me toch naar een speciale kliniek gestuurd waar ik hoorde dat mijn problemen ernstig waren maar dat er niets aan gedaan kon worden. Wat jammer! Nu weet ik wel beter. Mijn pijn komt voort uit angst voor het leven en angst is een hele nare trigger en een jeugdtrauma. Ik heb verschillende psychologen gehad toen ik nog heel misselijk was en het hielp niet, we kwamen niet tot echte gesprekken en ze gaven me formulieren om in te vullen. Cognitieve gedragstherapie werkt nu wel denk ik. Beschrijving, oorzaak en gevoel. Ik ben blij dat ik nog leef en kan schrijven. Maar er staat op de website van het Vu dat mensen met een sommatisatiestoornis antisociaal zijn en theatraal. Dat het shoppen is van de ene arts naar de andere arts en dat ze niet willen bekennen dat het een geestelijk probleem is. Er staat als advies, vermijd de dokter nou ik kom al jaren niet meer bij de dokter. Ik bedoel alleen om mijn gevoelens te uiten en als er werkelijk iets aan de hand is. Nu lees ik dat er veel meer mensen zijn met pijn. En dat ze ook contact hebben met een psycholoog. Ik geloof niet in wonderen maar heel langzamerhand wil ik toch de oude Ingrid weer gaan terugvinden want die zit er nog steeds.

Amstelveen, 22 januari 2022

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 593
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Johan Vandevelde: Na het licht 1 - de Cycloop

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.