Lien Busschaert

acht, nee zeven

© Lien Busschaert op 25.07.2022.

De zomer van 2019, dat was er me eentje. Die zomer ging ik op vakantie naar Kroatië, waar ik hard naar had uitgekeken. Maar zoals je al kan verwachten, is die vakantie niet helemaal gelopen zoals hij moest zijn. 
Ten eerste belande mijn papa in het ziekenhuis.
Daarnaast bleek mijn broer een besmettelijke ziekte te hebben.
En als dat nog niet genoeg was, was ik in het water uitgeschoven en op een scherpe steen gevallen, waardoor er een snede van mijn duim tot pols was ontstaan.
Dat alleen al zorgde ervoor dat onze vakantie in het honderd liep. Papa moest gerepatrieerd worden, maar er mocht maar één persoon met hem mee op het vliegtuig. Daarom vloog mijn moeder met hem mee, maar bleven ik en mijn broer bij de auto achter. Onze grootvader haalde ons toen op en zo kwamen we uiteindelijk terug aan in België. Een hektische vakantie dus, maar dat alles is niet het enige wat toen gebeurd is.
Bij ons huisje in Kroatië hadden we een zwembad. Aangezien het warm was, zwom ik daar dagelijks in. Op de bodem zag ik altijd kleine donkere bolletjes. Toen ik in het water dook, zag ik dat het mini schorpioentjes waren. Mijn moeder wilde me eerst niet geloven, maar toen lukte het me om hen van de bodem te scheppen en waren het wel degelijk schorpioentjes. Iedere dag vond ik een of twee verdronken schorpioentjes in het water. Die legde ik dan te drogen om later mee naar huis te nemen.
Nu, ik kwam dus met mijn grootvader aan bij het huis en we laadden de spullen uit. Ik had mijn doosje met schorpioentjes vast en wilde die op mijn kast zetten. Ik opende het doosje en pakte ze vast. Een voor een legde ik ze neer. Het waren acht schoprioentjes, nog mooi intact. Ik stopte het doosje weg en wilde naar beneden gaan. Toch keek ik nog een keer om mijn schouder. Acht, nee zeven schorpioentjes. Ik moest me wel misteld hebben. Ik ging naar beneden, waar mijn grootvader een glas water dronk.
'En, hoeveel schorpioentjes heb je gevangen?' vroeg hij toen.
'Ik dacht eerst acht, maar toen ik terugkeek zag ik er maar zeven', antwoordde ik.
Alsof het getimed was, liep er een bruin schorpioentje de keuken binnen. Ik slaakte een kreet en grootvader stampte de schorpioen met zijn schoen dood. Vlug zei hij dat ik de andere schorpioenen in een doekje moest steken en dat deed ik. We doodden de rest van de diertjes en stopten hen diep in de vuilbak. 
Hoe die schorpioenen nog konden leven, weet ik niet. Het was een belevenis om nooit te vergeten. Maar dus hier een tip... Neem nooit verdronken schorpioenen mee naar huis.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 297
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

2018 Schrijverspunt schrijfwedstrijd: De zwarte agenda

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.