Ingrid Karsten

Abba

© Ingrid Karsten op 07.04.2022.

Can you hear the drums Fernando. I was so afraid. Though we never thought we could loss there’s no regret.

Ik luister naar Abba. Zalig! Ik had al een heel verhaal getypt maar dat is verloren gegaan en let’s face it, ik schrijf alleen maar blogs en kom niet meer tot een verhaal. Dat laat ik maar even aan jullie over lezers, ik weet dat het nog wel komt! Ja het was een tragische dag met een goede afloop. De regen komt trouwens met bakken uit de lucht en ik wil toch echt naar de kapper. Ze moeten bijgeschoold worden kappers. Mijn haar valt stijlloos naar beneden en heeft geen model. Die mooie foto op mijn profiel kunnen jullie vergeten. Dat zijn oude tijden. Maar ik heb nog steeds mooie bruine ogen en een melancholische blik. En ik ben inmiddels ook al 58 en als ik nou eindelijk eens wat kilo’s  zou verliezen zou ik er nog best knap uitzien. Maar wat wil je als je constant binnen zit en de zonnestralen niet voelt. Kijk nu vallen we in herhaling. Vandaag was de dag van Shémar met wie ik naar de dokter zou gaan voor een goed gesprek.

Maar ik was niet aangekleed en voelde me vies want ik had een ongelukje gehad op de toilet en Léon was weggegaan. ‘Shémar reageerde resoluut. ‘Je gaat nu onder de douche zei ze of wil je zo doorgaan.’ Heus ik ben geen ranzig type maar ik heb geen goede verzorgde opvoeding gehad. Dus deed ik dat en waste ik me schoon met veel aandacht en kleedde me aan. Dat vond Shémar fijn. Nu zal ik je haar fönnen, ga je je opmaken en gaan we naar de dokter met de auto. Zo geschiedde al zag ik er niet uit als een plaatje. Gisteren regende het ook maar in de auto was het droog. Bij de dokter Tjin a Ton hoefden we niet lang te wachten, een stralende mooie vrouw kwam ons halen. Ja ik ken haar goed want ze heeft me door de somatisatieperiode gesleept met haar aandacht en zalfjes. Hormoonzalf die ik in mijn vagina moet smeren omdat die erg droog is en ze heeft me meermalen onderzocht en doorverwezen naar instanties waar ik toch weer niet heenging enz. ‘Vertel het eens.’ Zei ze en toen begon Shémar te praten. ‘Ingrid vergeet dingen en herhaalt dingen, ze kleedt zich niet aan en weet niet dat ze een toiletongelukje heeft gehad en ik moet haar echt dingen leren, ze kookt nooit en is volkomen afhankelijk van haar vriend.’ Ik denk dat een neurologisch onderzoek op zijn plaats is en daarom zijn we gekomen,’  Ik had niets gezegd want ik was overdonderd. Daarvoor waren we gekomen? Ik dacht het niet. We wilden een second opinion.

Dokter Tjin a Ton zuchtte. ‘En ik moet zo’n verwijsbrief gaan schrijven en wat doet de GGZ?’ ‘Dat zou fijn zijn als u dat wilde doen,’ zei Shémar en schudde met haar zwarte krulletjes. Haar tanden waren witter dan wit vandaag en ze had een zwarte panty aan en een jurk. De dokter nam een slok van haar thee en keek me meewarrig aan. ‘In het verleden is Ingrid vaak gekomen en hebben we geconstateerd dat haar klachten een psychische oorzaak hebben maar dit gaat wel erg ver.’ ‘Dat vind ik ook,’ zei ik en was benieuwd naar Shémar’s reactie. De dokter dacht na. ‘Okee ik ga een verwijsbrief schrijven,’ maar daar laat ik het bij. Ik geef het over aan de GGZ. Wel wilde ze contact met mijn psychiater. Onthutst verliet ik de kamer. ‘Wil je nog even gaan wandelen,’ vroeg Shémar. ‘Nee Shémar ik wil naar huis en dacht ‘dit is echt de laatste keer.’

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  11.04.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Persoonlijk denk ik dat je de leesbaarheid kunt vergroten door gebruik te maken van bijvoorbeeld alinea's.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ingrid Karstenx 11.04.22
   maar je zegt helemaal niets over het verhaal wat vond je daarvan kaatje
   • Ingrid Karstenx 12.04.22
    @Kaat ik heb niet behoefte aan een second opinion ik vind dat ik het onderzoek niet nodig heb en ik heb een boek geschreven dus dat komt wel goed
   • Kaatje Mossel 12.04.22
    @Ingrid2 Je beschrijft heel veel, ik moest goed lezen om alles mee te krijgen. Het gebruik van de alinea's helpt daarbij. Dat van die haren is heel herkenbaar, we worden er niet mooier op naarmate we ouder worden maar de ogen in de spiegel blijven hetzelfde. Ik ben wel benieuwd naar het vervolg, komt die second opinion er en gaat de GGZ helpen om je beter te voelen?
   • Ingrid Karstenx 11.04.22
    ik heb alinea's ingevoerd kaatje maar je zegt niets over het verhaal
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 3 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 3.0
Stemmen: 1
Hits: 524
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Ryans Bed - Tijan

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.