SCHRIJFACTIVITEIT: ROMANTISCH VERHAAL

Een romantisch verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages ingegeven zijn door liefde, jaloezie, liefdesverdriet, overspel, aantrekkingskracht, erotiek en dergelijke.  Een romantisch verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een romantisch verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1250 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Zwemmen

Publicatie: | Guido VanPoucke

 

In het zwakke licht van de nieuwe maan trokken we vlug al onze kleren uit, en onwennig met de aanblik van onze plotse beiderzijdse naaktheid, renden we vlug de zee in. Het was laat augustus en ruim na middernacht. Het strand was volkomen verlaten en de zee was kalm en lauwwarm. We zwommen een eind de zee in. Plots omklemde ze mij tussen haar dijen en voelde ik de harde stoppels

van haar recent geschoren pubis op mijn onderbuik. We gingen kopje onder en toen we weer boven kwamen kuste ik haar in het zoute water en dacht aan een vers uit het Hooglied : Wat ben je toch mooi mijn liefste, wat ben je toch mooi, je hebt de ogen van een duif. En in dit  fosforescerende zeewater vergat ik alles en werd voor altijd hopeloos verliefd.
Nadien zwommen we terug naar het strand en merkten dat we inmiddels flink waren afgedreven want we vonden onze kleren niet meer, en ook mijn bril die ik op het hoopje kleren had gelegd. Ik zag al het doemscenario : onze kleren gestolen, nu moeten we naakt en blind terug naar het Ziekenhuis. Heel in de verte zagen we het schijnsel van een vuurtje op het strand. Late vissers, zei je, en nam mij bij de hand en naakt liepen op het vuur af tot we onze kleren terugvonden.
Van toen af is het nooit meer geweest als voorheen.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
04.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Die stoppels hadden van mij niet gehoeven, teveel detail dat ook een stukje van de romantiek van het moment wegkaapt. Waar komt dat ziekenhuis vandaan? En dat vuurtje dat spontaan was ontbrand, precies bij hun kleding? Waarom had zij het daar over 'late vissers'? Daar zit dan weer te weinig detail voor me.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Eenvoudig geschreven, maar met plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.