SCHRIJFACTIVITEIT: ROMANTISCH VERHAAL

Een romantisch verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages ingegeven zijn door liefde, jaloezie, liefdesverdriet, overspel, aantrekkingskracht, erotiek en dergelijke.  Een romantisch verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een romantisch verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1250 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Triestologie

Publicatie: 30.09.2021 | Ben Dover

Terugkijkend op de afgelopen 3 jaar vraag ik me af wat ik bereikt heb met waar ik toen aan begon. Wandelend met de hond langs de boulevard van de plek waar ik woon komt die gedachte steeds weer terug. Waarom ben ik er ooit mee verder gegaan, terwijl het zo duidelijk was. Nu weet ik het ook, dat echte liefde blind maakt. Het niet willen zien van dat wat voor je ogen plaatsvond. Terwijl ik het gras in loop en de hond los laat zie ik haar gezicht weer voor me. Zo duidelijk, zo helder. Ik weet dat ik het moet gaan opgeven, niet alleen omdat ik getrouwd ben maar voornamelijk omdat het mij onwel aan het maken is. Dagelijks ben ik er mee bezig, het vreet mijn tijd op, het vreet aan mijzelf. Geen moment gaat er voorbij of mijn gedachten dwalen af, af naar haar. Dan komen de vragen weer, vragen waar ik de  antwoorden van wil weten, van wil horen.

Een mager zonnetje beschijnt mijn gezicht als ik over het weidse uitkijk. De lucht is strakblauw met geen enkele wolk aan de hemel. Maar februari staat niet garant voor warme zonnige dagen. Een kille bries maakt dat duidelijk. In een auto verderop zit een stelletje te vozen met elkaar. Dat deed ik ook met haar, is het eerst dat in mij opkomt. Ik ging naar haar werk en dan reden we samen ergens naar toe. Of ik bleef op haar kantoor. Die echte momenten waren altijd zo fijn, dan waren er geen problemen, geen frustraties, alleen zij en ik. Alles om ons heen leek te verdwijnen. Wij liepen een ruimte in die alleen bedoeld was voor haar en voor mij. Nog voel ik haar hand langs mijn wang gaan, haar zachte lippen op mijne. De lust en het verlangen wat aangewakkerd werd door het samenzijn. Maar zodra ik weg was, was ik weer uit haar gedachten verdwenen. Werd ik vervangen door anderen waar ze contacten mee onderhield. Alles terug te zien, pijnlijk en confronterend. Als ik haar daar op aansprak was haar reactie standaard hetzelfde.  ‘Het stelt niets voor, je verbeeldt je maar dingen’, zei ze dan geërgerd.

De hond komt weer naar mij toe rennen en ik doe haar weer aan de lijn. We lopen van het grasveldje af en gaan richting het strand. Als we langs die auto lopen geef ik de hond een aai over z’n kop en kijk ik even stiekem. Het is een jong stelletje, de helft jonger van wat wij waren. Ik glimlach en loop verder.  Ik kom een buurman met zijn gezin tegen en ik maak een praatje met ze. Hij heeft het weer over zijn werk en wil weten hoe het bij mij is. We kletsen even kort voor zijn vrouw hun zoontje afsnauwt die door wil lopen. Corona hakt er goed in,  denk ik als ik het aanschouw. Ik  blijf beleefd en excuseer mezelf omdat de hond verder wil,  groet ze en ga verder met mijn wandeling. Het strand hier is nog steeds afgesloten. Ooit komen er huizen. Aan de andere kant staan er al een paar en er wordt daar volop gebouwd. ‘Corona stopt niet alles, bouwers zijn een essentieel beroep’, zeg ik tegen de hond. Die kijkt mij aan alsof ik zeg dat ze weer los mag. Ik loop om het hek heen naar het opgespoten zand wat er al maanden ligt te rusten. De hond gaat weer los en rent blij rond. Ik schuifel wat door het zand richting het water en kijk naar het verre.

Waarom ben ik er mee begonnen? Gebrek aan spanning, geilheid, avontuur? Telkens komen deze vragen ook naar boven drijven. ‘Verliefd zijn’, fluister ik in mijzelf. Ik wilde weer verliefd zijn. En met iemand die dat ook voor mij voelde. Die band hebben, hoe stiekem dat ook moest. Een connectie die alleen twee mensen kunnen hebben als ze op één lijn zitten, als ze naar elkaar verlangen, als ze bij elkaar willen zijn. Was ik dan de enige die dat voelde? Was ik de enige die daar naar verlangde? Top op de dag van vandaag kan ik mijn vinger daar niet op leggen. Wat zeker is zijn de dingen die ik kon zien. Van wat anderen mij toespeelde kon ik niks maken, jaloezie is overal. Maar één gesprek bleef mij bij. Zonder het over haar te hebben vertelde diegene mij iets wat ik al vermoedde. Je noemt twee namen in een gesprek dat niet over hen gaat, en er wordt in ene een verassing uit de hoge hoed tevoorschijn getoverd. Maar dan nog blijft de vraag, is het waar, klopt dat wel?

Mijn hoofd is en was een chaos vol twijfels. Maar het wordt tijd te luisteren naar de stem in mijn hoofd in plaats van die van mijn hart.Het moet blijven rusten, uitsterven, zodat ik verder kan gaan. Zodat ik niet gehinderd word door die gevoelens die maar niet lijken te kunnen verdwijnen. Een harde blaf laten mij weer terugkeren naar het hier en nu. Ze springt tegen mij op en ik val in het zand. ‘Wat doe je gek beest’, zeg ik lachend. Ik realiseer me dat ik er weer teveel mee bezig was, en het belangrijke uit het oog verloor. Ik zoek in mijn jaszak en haal er de bal uit. Ik gooi die weg, en zie de hond uitgelaten erachteraan rennen. Langzaam sta ik op, klop het zand af en wacht tot ze terug is. Zo makkelijk blij te maken, met alleen een bal. Was alles maar zo simpel. Maar mijn besluit staat wel vast, anders blijf ik er in zitten.Terugkijkend op de afgelopen 3 jaar hebben bij mij gevoelens losgemaakt waarvan ik dacht dat ze er niet meer zouden zijn. Maar het verdriet van het verlies zal blijven. het verlies van de verliefdheid, van de intimiteit, van het close zijn met een ander. Dat gaat nooit meer weg. dat blijft altijd bij je.

 
Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
04.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Op een paar kleine typo's na ('Top op de dag van vandaag') goed geschreven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed geschreven, zo herkenbaar ook hoe je die gevoelens beschrijft.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met veel plezier gelezen. Goed geschreven, maar mocht voor mij iets spannender, het bleef nu net iets te vlak.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.