SCHRIJFACTIVITEIT: ROMANTISCH VERHAAL

Een romantisch verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages ingegeven zijn door liefde, jaloezie, liefdesverdriet, overspel, aantrekkingskracht, erotiek en dergelijke.  Een romantisch verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een romantisch verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1250 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

#Metoo ofzo

Publicatie: | Adriana Vermeire

Wat overkomt je zoal, onschuldig slapend jong meisje, amper zestien. Dat heerlijke gevoel van kommerloze overgave aan je vemoeidheid, zwalpend tussen propere lakens, duikend in het eindeloos welbehagen van het waterdichte nachtdonker. Zonder ruis, zonder bries... Tot plots alles kantelt in een tijd : als een dief in de nacht...

Hij kwam voorzichtig de kamer binnen, maar het was niet nodig. Het kindje sliep nog vast. Zijn babymeisje lag vredig in het kinderbedje vlakbij de deur. Toch hoorde ik hem zachtjes dichterbij komen. Helemaal niet voorbereid op zijn toenadering, schrok ik hevig en verstijfde, ik begreep het niet.

Alvorens ik goed en wel besefte dat hij er niet voor z’n baby was, leunde Fred over me heen en sprak mij zachtjes toe, hijgend : lieve, mooie woordjes toefluisterend. Hij nam mijn handen vast er liet ze over zijn bovenlichaam glijden. Hij zat nog voorovergebogen aan de rand van mijn bed en rook naar musk en sandelhout. Ik voelde de warme dunne stof over zijn slanke torso. Hij ontknoopte zijn zijden kamerjas en gleed geluidloos als een panter onder de lakens boven op mij. Fred was strak, glad, zacht en teder. Hij kustte mij passioneel, streelde mijn lome, bedwelmde, dunne gespierde lichaam. Het was een hevige verstrengeling, een diep passionele omhelzing, een kuis vuur, een verboden spel, een onbevlekt geheim...

Fred en zijn vrouw Linda sliepen op hetzelfde verdiep in mijn vroegere kinderkamer, in mijn mooie grote eiken bed : de kamer waar ik tot mijn elfde dagelijks verbleef. Fred was de nieuwe zakenpartner van mijn vader. Hij was er na zijn faillissement aan de kust ingetrokken met zijn vrouw, baby en hond. Vader woonde alleen in het winkelhuis - mijn geboortehuis - na het vertrek van mama en de drie kinderen, bijna vijf jaar eerder. Ik was er om de week tijdens het weekend op bezoek. Zo ging het na de scheiding in 1970. Ik bezocht toen verplicht mijn vader van zaterdagmiddag tot zondagavond.

Tijdens de week bij mama verbleef ik op haar appartement met broer en zusje. Ik deed ik ballet, ging naar school, hielp met boodschappen doen, koken en paste vaak op kleine zus. Ik was een nogal introvert, erg zwijgzaam en gecomplexeerd meisje met bril.

Geheel onverwachts zat ik diep gewrongen tussen een gevoel van heerlijk lijflijk ontwaken en een zwaar schuldgevoel. Ik verafschuwde het besef dat ik gefascineerd was geraakt door Fred. Tenslotte was hij een erg veelzjdige, gevoelige, welbespraakte, gecultiveerde, grappige Nederlander die daarenboven ook nog lekker kon koken. Hij bracht me in een staat van opperste verwarring omwille van het onuitgesproken karakter van die erotische verbinding tussen ons. Ik voelde zoveel verdriet ook om iets wat total onmogelijk, onnoemelijk zelfs, was. Ik haatte er mezelf om en sloot me nog meer af.

Fred gedroeg zich nadien alsof er helemaal niks aan de hand was. Het gezin van Fred was een warm, hecht familietje. Omdat het uiteindelijk toch niet zo goed klikte om zaken te doen in papa’s bedrijf, had Fred vrij snel een andere job gevonden in de stad. Nog diezelfde hete zomer van 1975 verhuisde het gezin naar een groot gezellig appartement in de stad en zag ik Fred plots niet meer.

Het was de turbulente, zwoele tijd waarin de Franse zanger Joe Dassin zijn megasucces, de tophit ‘l’Eté Indien’ zong, waarop ik nog lange tijd vele bittere tranen heb gehuild...

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik vind het stukje soms nogal verwarrend. Zo schreef je: 'Hij was er na zijn faillissement aan de kust ingetrokken'. Was zijn faillissement aan de kust? Het huis? Woonde hij aan de kust tot hij bij de vader introk? Was het huis van de vader aan de kust?
Waarom schreef je het stukje over wat de ik-figuur deed bij haar moeder? Voor mij had dit er niet bij gehoeven, het gaat een beetje buiten het verhaal om voor mijn gevoel.
Verder zitten er een paar kleine typo's in, niet erg storend, maar probeer erop te letten.
Al met al geen slecht verhaal, maar er kan nog wat aan worden verbeterd!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Adriana Vermeire 13.12.21
    Bedankt Maaike voor je reactie. Een beetje verwarring mag.
    Op je vraag : Fred was in het huis van vader ingetrokken nadat hijzelf failliet was gegaan. Fred had dus zelf een zaak aan de kust die over kop was gegaan.
    Je mag dus gerust feedback geven. Daar hou ik van !

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.