SCHRIJFACTIVITEIT: ROMANTISCH VERHAAL

Een romantisch verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages ingegeven zijn door liefde, jaloezie, liefdesverdriet, overspel, aantrekkingskracht, erotiek en dergelijke.  Een romantisch verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een romantisch verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1250 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Eerste afspraakje

Publicatie: | Maaike Vissers

Wat was dit heerlijk, na al die tijd in lockdown te hebben gezeten! Mijn vriendinnen om me heen, dansen, gek doen! Eén van hen was al aan het tongzoenen met een, zover ik wist, volslagen onbekende. Och, wat zij wilde. Dat was niks voor mij.

Dansen maakte dorstig, dus ik ging naar de bar, vergezeld van mijn bff; mijn best friend forever. We bestelden een biertje. Ik draaide me om, om even tegen de bar te kunnen hangen. Eigenlijk wilde ik kijken of mijn tongende vriendin nog in orde was. Je moest elkaar als meisjes wel in de gaten houden, tenslotte! Maar iets hield me tegen die kant op te kijken. Iets, een soort elektrisch veld of zo, waar mijn ogen heen werden getrokken. Al snel keek ik in de ogen van een jonge man. Ze waren groen en keken recht naar mij. Zijn ogen hoorden bij een vriendelijk gezicht. Gek genoeg kwam ik er niet van los. Hij kwam dichterbij en mijn hart begon sneller te slaan.

“Sorry, mag ik er even bij,” riep hij boven de muziek uit. Hij glimlachte er zo vriendelijk bij dat ik opzij stapte.

De jongen bestelde een glas sinas. Vrij opmerkelijk want iedereen hier zat aan het bier. Hij was anders. Zijn ogen hadden me losgelaten. Mijn bff keek me aan met pretlichtjes in haar ogen. “Ik laat je wel even hier achter, als je wilt,” schreeuwde ze in mijn oren. Ik knikte en richtte mijn aandacht op de jongen, die nu naast me stond, tegen de bar hangend met zijn sinas. Nu hij me niet recht aankeek kon ik hem stiekem bestuderen. Hij had een simpele spijkerbroek en een simpel, blauw overhemd aan. Hij keek rustig naar de drukte op de dansvloer. Mijn hart klopte zowat uit mijn borstkas door zijn aanwezigheid. Mijn buik voelde raar, alsof er honderd vlinders in ronddartelden. Dartelden vlinders? Ik wist het niet meer. Alles aan mij voelde raar, anders.

Toen leek hij te merken dat ik naar hem staarde als een domme koe. Hij keek terug. Knalrood keek ik snel weg. Hij stootte me met een elleboog zacht aan.

“Dansen?” Hij wees naar de dansvloer, om zijn bedoeling nog wat duidelijker te maken. Ik knikte maar durfde hem niet goed aan te kijken.

Steeds als onze ogen kruisten, voelde ik me knalrood worden. Maar waarom? Ik was nog nooit verlegen geweest! Waarom voelde dit dan zo raar en kon ik niet op een normale manier meer dansen?

Hij boog zich naar me toe.

“Zullen we een wat rustigere ruimte opzoeken?”

Shit, mijn hart sloeg zeker tien tellen over! Wat moest ik doen? Ik keek een beetje hulpeloos naar mijn vriendinnen. Die staken duimen omhoog. Goed, ik had hun zegen dus. Oké. Ik haalde diep adem en knikte. Meer dan dat kwam er op dit moment echt niet uit me! En er was hier toch teveel herrie…

Zodra ik had geknikt nam hij me bij de hand en voerde me langs de massa via de garderobe naar buiten. Het was fris, maar wel lekker. En stil, zo oorverdovend stil!

Hij keek me nieuwsgierig aan.

“Ik ben Timothy. En jij?”

“Saskia. Hoi.”

“Leuk je te ontmoeten, Saskia met de gouden haren en de hemelsblauwe ogen.”

Ik bloosde. Natuurlijk, dit was een pickup line, niets meer en niets minder, maar het deed me toch wel heel veel!

“Insgelijks, Timothy met de mooie groene ogen,” flapte ik eruit.

“Heb je zin om ergens wat te gaan drinken?”

“Dat lijkt me leuk,” zei ik, zelfbewuster dan ik me voelde. Maar ik kon nu niet meer wegkomen met alleen knikken.

Hij nam me mee naar een rustig café, waar mensen van onze leeftijd spelletjes aan het doen waren met een drankje erbij. Er stond een rustige muziek aan. Hij werd begroet als een bekende.  

“Zo, Tim, een meisje gevonden dat met je mee durfde te gaan?” De barman grinnikte om zijn eigen grapje.

“Haha, erg grappig zijn we weer.” Hij keek weer naar mij. “Wil je liever ergens anders heen?”

Ik vond het eigenlijk wel prettig aanvoelen hier, huiselijk.

“Nee, hoor, het lijkt me prima hier!”

Hij trok me mee naar een tafeltje dat nog vrij was. Daar zaten we een poosje te drinken, te praten en te lachen. Hoe langer we zo zaten, hoe leuker ik hem vond.

Hij pakte mijn hand beet en wreef er zacht overheen. “Ik vind jou echt leuk,” zei hij.

“Ik jou ook,” bekende ik. Ik had het gevoel dat hij me zou vragen bij hem te overnachten. En ik had het hele sterke gevoel dat ik geen nee zou kunnen zeggen. Toen brak opeens de pleuris uit buiten. De spelers sprongen als één man overeind.

“Wacht hier, blijf veilig, dan ga ik wel kijken wat er is,” zei Timothy als een echte heer.

Ik stoof achter hen aan.

Op het plein bij het café was een groepje jongeren een oudere man in elkaar aan het slaan. Het slachtoffer lag opgerold op de grond en ze bleven maar trappen, zo hard ze maar konden. Voorbijgangers haasten zich uit de voeten of filmden het met een mobieltje. Ik greep ook mijn mobiel: niet om te filmen maar om de politie te bellen.

“Wat te drommel! Hou daarmee op!”

Eén van de lafaards draaide zich naar de bruinharige man toe die dit riep.

“Wil jij ook klappen?”

De bruinharige man grijnsde breed en wenkte de knul.

“Kom dan, als je met mij durft te vechten. Jongens, haal die kerels van die knakker af!”

Er brak meteen een groot gevecht uit. Timothy worstelde met een grote, stevige jongeman met een hoodie. Die haalde opeens fel uit en trapte hem recht in zijn maagstreek. Tim klapte dubbel. Ik voelde een ongekende razernij zich van mij meester maken. Hoe durfde dat gastje mijn nog-niet-vriendje zo te mishandelen! Opeens zat ik op zijn rug, me fanatiek vastklemmend om zijn nek met mijn armen. Hij probeerde me van zich af te gooien, maar ik durfde niet meer los te laten. Hoe was ik in deze situatie terecht gekomen? Opeens liet hij zich achterover vallen. Ik probeerde onhandig weg te springen en knalde tegen de vlakte. Hij stond nog overeind en torende nu dreigend over me heen.

“Jij bitch!” Zijn been kwam op me af en ik sloeg wild met mijn benen om me heen. Op de ene of andere manier wist ik zijn trap te vermijden, maar hij bleef op me af komen en ik lag weerloos op de grond! Paniek maakte zich van me meester. Toen vielen Tim en nog iemand mijnheer hoodie aan. Ik hijgde en krabbelde overeind. Ik voelde me niet meer in staat om te helpen, alles deed pijn! In de verte klonken politiesirenes die snel dichterbij kwamen. De rotzakken begonnen te rennen. Tot mijn grote genoegen werd de grote, spartelende, scheldende hoodie al vastgebonden. De bruinharige man boog zich over het slachtoffer.  

Timothy pakte mijn hand. “Mooie actie daar, Saskia.” Zijn ogen boorden zich weer in de mijne. “Ik vind jou echt heel erg leuk.” Zijn hoofd boog zich naar het mijne.

Mijn hart ging in galop, ik keerde mijn gezicht naar hem toe en een tedere, verzengende kus landde op mijn lippen.

Sirene’s stopten, autodeuren sloegen dicht, een stem klonk op met de vraag wat er hier was gebeurd. De politie was er. Het boeide me niet. Hij had zijn armen om me heen geslagen. Zijn lippen smaakten naar meer. Alles en iedereen kon wachten!

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
20.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ah, wat een lief verhaal! En wel zo geschreven dat ik het uit wilde lezen. Mooi!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heel mooi verhaal
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
heel graag lelezen Maaike!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
23.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.