Voor schrijvers, door schrijvers
 • Quotes

  Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Quotes zijn vaak wijsheden en soms ook beroemde uitspraken. Het verschil met enkel wijsheden is dat bij een quote in principe de bron bekend is: wie wordt er geciteerd. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden quote van een ander. Dan wel even de bedenker benoemen.

 • Meedoen?

  Wil je ook een quote publiceren op Schrijverspunt? Een quote kan worden gebruikt voor duiding en/of het bieden van context en is niet tijdsgevoelig. Beperk een quote tot een bondige uitspraak in de Nederlandse taal. Geen verdere toelichting, etc.  We publiceren niet elke ontvangen inzending. Na het indienen van een quote kun je deze niet meer aanpassen!
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Quote

Jouw quote hier toevoegen?

Nutteloos

Het beste voorbeeld van nutteloze uitgaven zijn de muren rond een kerkhof: zij die er binnen zijn, kunnen er niet uit, en zij die er buiten zijn, willen er niet in. Mark Twain.
Dit artikel delen?
 • Hits: 93
(De gemiddelde waardering is 3.8 door 4 stem(-men)

Reacties   

# RE: NutteloosHans Van Battel 12-03-2020 21:50
Er grappig verwoord!
Maar m.i. getuigen zulke muren niet over diegenen die er niet uit kunnen ontsnappen. Deze muren bouw je wél om niet geconfronteerd te worden met wat erachter zit.

Ter info: als je een bestaande quote aanhaalt, kan je best een alias hanteren met de naam van de oorspronkelijke auteur. Dan wordt de quote ook onder deze naam gepubliceerd. :-)
# RE: NutteloosLieven Vandekerckhove 13-03-2020 08:38
Ere wie ere toekomt: de uitspraken die ik publiceer, komen niet uit mijn brein, maar uit het brein van anderen. Ik schrijf dan ook steeds de naam van de auteur ervan in cursief erachter, zodat iedereen kan zien wie de schepper is van de quote. Om onder zijn/haar naam te publiceren zou ik hem/haar telkens als lid van Schrijverspunt moeten registreren, en dat zie ik niet meteen zitten.
# RE: NutteloosGuido Aerts 13-03-2020 08:52
Wat Hans bedoelt, Lieven is dat je bij het publiceren bovenaan de tekst het gedeelte 'alias' invult. Dat kan dan weer tot gekke toestanden leiden want onlangs reageerde jij op een quote van een zestal jaren geleden. Die stond op naam van een (althans voor mij) onbekende Nederlander. Als je dan op zijn naam klikte kwam je op de persoonlijke pagina van de redactie terecht.
# RE: NutteloosLieven Vandekerckhove 13-03-2020 09:19
Ah, nu heb ik het begrepen. Dank, Guido, in het vervolg zal ik dat ook zo doen. Wat nu die 6 jaar oude quote betreft: als ik de website open, en ik zie één of meer quotes staan, dan zal ik ze doorgaans lezen, dat vraagt minder tijd dan de andere teksten te lezen. Maar daar zitten (gelukkig) ook oude quotes tussen. Vandaar.
# RE: NutteloosGuido Aerts 12-03-2020 10:28
Twain (bangelijk hoe ex Humo’s Guy Mortier op hem lijkt) zou er 110 jaar na zijn dood aan kunnen toevoegen: ‘En zij die er in willen, mogen tegenwoordig, zij het met mondjesmaat’
# RE: NutteloosLieven Vandekerckhove 12-03-2020 10:56
:-)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal