Publiceren van je werk

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken en het hele proces vergt een zekere planning en coördinatie. Maar wat is er nu precies nodig om je manuscript te publiceren? De artikelen geven je informatie over het aanvragen van het ISBN, het creëren van een barcode, het coverontwerp, de productie van je boek als e-boek en meer.   

Ook de verkoop van je boek gaat niet vanzelf. Als auteur zul je er de nodige tijd, aandacht en energie in moeten steken om je boek bekendheid te geven. Blader door de onderstaande artikelen en laat je inspireren door de tips, ideeën en de do’s and don’ts.

Zelf een informatief en lezenswaardig artikel toevoegen voor deze rubriek? Dat stellen we op prijs en dat is mogelijk door eerst in te loggen.

Maak gebruik van vriendenwinkels

vriendenwinkelsMaak gebruik van bevriende winkels. Een van onze deelnemende auteurs maakte actief gebruik van winkels waar hij goede contacten mee had. Dat zorgde ervoor dat zijn boek ook te koop lag bij de kapper, wat weer extra verkoop genereerde. Wees dus creatief en bedenk dat alle mogelijkheden de moeite waard kunnen zijn. Ook een enthousiaste kapper kan dus jouw vertegenwoordiger zijn!

Voor de kapper een leuke geste naar zijn klant en daarnaast een extra bijverdienste. Als je de kapper nog wat achtergrondinformatie geeft heeft hij/zij weer een onderwerp voor een praatje.

Willen ze geen boeken op voorraad? Zorg dan voor een flyer e.d., maar concrete boeken heeft de voorkeur. Zorg voor duidelijke prijsafspraken, bij verkoop, met de vriendenwinkel en wees niet te zuinig.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 170
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen