Publiceren van je werk

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken en het hele proces vergt een zekere planning en coördinatie. Maar wat is er nu precies nodig om je manuscript te publiceren? De artikelen geven je informatie over het aanvragen van het ISBN, het creëren van een barcode, het coverontwerp, de productie van je boek als e-boek en meer.   

Ook de verkoop van je boek gaat niet vanzelf. Als auteur zul je er de nodige tijd, aandacht en energie in moeten steken om je boek bekendheid te geven. Blader door de onderstaande artikelen en laat je inspireren door de tips, ideeën en de do’s and don’ts.

Zelf een informatief en lezenswaardig artikel toevoegen voor deze rubriek? Dat stellen we op prijs en dat is mogelijk door eerst in te loggen.

Presenteer jezelf op LekkerBoek

lekkerboekOm de naamsbekendheid van jezelf of je boek te verbeteren is het zinvol om regelmatig bv blogs of columns te schrijven. Daarbij is niet de naam van de schrijver belangrijk maar de inhoud van het stukje. Leest men het met aandacht dan bestaat de mogelijkheid dat men ook de naam van de auteur na het lezen nog weet.

Een andere manier is websites vinden waar je gewoon jezelf kunt promoten en bv je net uitgekomen boek. Vanzelfsprekend is dat mogelijk op Schrijverspunt als auteur in de spotlight en op de Schrijversplek maar het kan ook op andere plekken op het internet. het voordeel is dat men je schrijfwerk kan lezen maar daarnaast helpt het ook mee om je meer vindbaar te maken op het internet.

Sinds kort bestaat de mogelijkheid voor auteurs om een blog te schrijven over jezelf en/of je nieuwe boek bij LekkerBoek. Er zijn geen kosten aan verbonden en als men je blog plaatst dan is dat mooi promotie voor jou en je boek.

De werkwijze is simpel. Stuur een blog naar info@lekkerboek.nl. De rubriek is net gestart dus de kans op plaatsing is groot. Klik hier om de rubriek te bekijken.

Heb je zelf een tip over een website waar je een blog over jezelf of je boek kunt plaatsen, geef dat dan hieronder aan als reactie.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 365
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen