Publiceren van je werk

Publiceren

Na het schrijven is het tijd om te publiceren. Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken en het hele proces vergt een zekere planning en coördinatie. Maar wat is er nu precies nodig om je manuscript te publiceren? De artikelen geven je informatie over het aanvragen van het ISBN, het creëren van een barcode, het coverontwerp, de promotie van je boek, de productie van je boek als e-boek en meer.

Presenteer jezelf op LekkerBoek

lekkerboekOm de naamsbekendheid van jezelf of je boek te verbeteren is het zinvol om regelmatig bv blogs of columns te schrijven. Daarbij is niet de naam van de schrijver belangrijk maar de inhoud van het stukje. Leest men het met aandacht dan bestaat de mogelijkheid dat men ook de naam van de auteur na het lezen nog weet.

Een andere manier is websites vinden waar je gewoon jezelf kunt promoten en bv je net uitgekomen boek. Vanzelfsprekend is dat mogelijk op Schrijverspunt als auteur in de spotlight en op de Schrijversplek maar het kan ook op andere plekken op het internet. het voordeel is dat men je schrijfwerk kan lezen maar daarnaast helpt het ook mee om je meer vindbaar te maken op het internet.

Sinds kort bestaat de mogelijkheid voor auteurs om een blog te schrijven over jezelf en/of je nieuwe boek bij LekkerBoek. Er zijn geen kosten aan verbonden en als men je blog plaatst dan is dat mooi promotie voor jou en je boek.

De werkwijze is simpel. Stuur een blog naar info@lekkerboek.nl. De rubriek is net gestart dus de kans op plaatsing is groot. Klik hier om de rubriek te bekijken.

Heb je zelf een tip over een website waar je een blog over jezelf of je boek kunt plaatsen, geef dat dan hieronder aan als reactie.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 777
(Gemiddelde waardering 5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen