Publiceren

Na het schrijven is het tijd om te publiceren. Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken en het hele proces vergt een zekere planning en coördinatie. Maar wat is er nu precies nodig om je manuscript te publiceren? De artikelen geven je informatie over het aanvragen van het ISBN, het creëren van een barcode, het coverontwerp, de promotie van je boek, de productie van je boek als e-boek en meer.

Uitgeven door Schrijverspunt?

Redactie Schrijverspunt
Wil je een boek uitgeven maar heb je geen zin in grote investeringen of financiële risico's dan geven wij, Schrijverspunt, het boek voor je uit. Naast Schrijverspunt Clusteruitgeverij om als auteur en/of uitgever boeken in eigen beheer voor zeer weinig kosten uit te geven is Schrijverspunt ook zelf uitgever. We vinden dat elk boek een kans moet krijgen en in die zin zijn we laagdrempelig te noemen. Is je boek van voldoende kwaliteit en lezenswaardig? Dan is het mogelijk om je boek door Schrijverspunt te laten uitgeven. Zonder kosten!

uitgeverijschrijverspuntUitgever Schrijverspunt

Wij zorgen ervoor dat je boek voor verkoop beschikbaar komt bij 2500 boekwinkels als Bol.com, Bruna, Standaardboekhandel en dergelijke. Elke zes maanden ontvang je van ons een overzicht van de verkoopresultaten en betalen we je een royalty per verkocht boek.
Je behoudt natuurlijk zelf de auteursrechten en speelt een rol in de keuze van o.a. opmaak en promotie van het boek. Dat allemaal zonder jarenlange contracten en zonder een financiële investering of enig risico. Je boek wordt dus helemaal gratis uitgegeven!
Als auteur dien je alleen zorg te dragen voor het aanleveren van een foutloos manuscript en covermateriaal, conform de instructies. Schrijverspunt Clusteruitgeverij biedt desgewenst de mogelijkheid om, tegen een vergoeding, het manuscript redactioneel te controleren en te verbeteren.

Wat doet Schrijverspunt voor je?

Wij zorgen voor de opmaak van je boek en het ontwerp van de cover. Wij zorgen dat je boek een ISBN-nummer krijgt.
Wij melden je boek aan bij het CB, waardoor je boek beschikbaar komt voor verkoop bij de aangesloten boekwinkels in Belgie en Nederland en regelen alle logistieke en administratieve zaken. Wij nemen de boekhandelskorting voor onze rekening.
Wij betalen je elke zes maanden een royalty over de verkoopresultaten: Van 1-1000 verkochte uitgaven ontvang je als auteur een vergoeding van 10 % van de verkoopprijs (excl BTW). Bij een e-boek is dat zelfs 15% van de verkoopprijs (excl. BTW).
Bij meer dan 1001 verkochte uitgaven ontvang je, over het aantal boven de 1000, als auteur een vergoeding van 15% van de verkoopprijs (excl. BTW). Bij een e-boek is dat dan 18% van de verkoopprijs (excl. BTW).

Hoe kan ik mijn boek laten uitgeven door Schrijverspunt?

De werkwijze is vrij eenvoudig:

Nadat je bij ons kenbaar hebt gemaakt dat je gebruik wilt maken van deze optie verzoeken we je ons het manuscript toe te sturen zodat we kunnen beoordelen of het inhoudelijk en taalkundig van voldoende kwaliteit is. Indien dit het geval is leggen we de afspraken vast in een samenwerkingsovereenkomst. WE proberen zo transparant mogelijk te zijn.

Na de formaliteiten starten we de voorbereidingen voor de publicatie van je boek!

Dit is de werkwijze in grote lijnen. Heb je vragen of zijn onderdelen je niet duidelijk? Laat het ons gerust weten dan geven we met plezier een toelichting.

klikhier2

RATING

5

STEMMEN

5

HITS

7334

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief