Voor schrijvers, door schrijvers

Publiceren van je werk

Tips voor je manuscript
Na het schrijven is het tijd om te publiceren. Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken en het hele proces vergt een zekere planning en coördinatie. Maar wat is er nu precies nodig om je manuscript te publiceren? De artikelen geven je informatie over het aanvragen van het ISBN, het creëren van een barcode, het coverontwerp, de promotie van je boek, de productie van je boek als e-boek en meer.

Ook een artikel toevoegen?

Voor deze rubriek

De keuzemogelijkheden om je manuscript als boek uit te geven

Voor auteurs

dekeuzemogelijkhedenomjemanuscriptalsboekuittegevenJe manuscript is (bijna) gereed. De klus is geklaard. En dan?

Waarschijnlijk is het altijd je grote wens geweest om je eigen schrijfwerk als boek in de winkel te zien liggen. Je hebt al pogingen gedaan om grote uitgevers te overtuigen dat ze je boek moeten uitgeven maar zonder resultaat of je hebt op voorhand al geen behoefte in dat niemandsland terecht te komen. Dus geen boek?

Natuurlijk niet. Bij Schrijverspunt zijn we van mening dat vrijwel elk manuscript een publicatie waard is. Hieronder geven we een overzicht van de mogelijkheden:
Uitgeverij Schrijverspunt geeft je boek uit:Onze missie is om debuterende en nog onbekende auteurs een kans te geven. We vinden namelijk élk voltooid manuscript een prestatie en de moeite waard om gelezen te worden.
Uitgeverij Schrijverspunt is er voor alle soorten manuscripten en auteurs. Of je nu een complete roman, een gedichtenbundel of een verzameling columns wilt uitgeven, wij nemen alles in behandeling en beoordelen op lezenswaardigheid, tekstkwaliteit en verkoopmogelijkheden. We kijken graag of het uitgeven van jouw manuscript binnen onze mogelijkheden past en we verwachten dat het manuscript nog niet eerder is uitgegeven, maar laten we duidelijk zijn: als uitgever geven we niet elk manuscript uit!

Zijn we enthousiast en besluiten we je manuscript uit te geven, dan zorgen wij voor de gehele productie en zorgen dat je boek te koop is bij (online) boekenwinkels als bijvoorbeeld Bol.com, Bruna, Ako, Standaard boekhandel en Bookspot. Bij de fysieke boekhandel is je boek op bestelling verkrijgbaar. Je behoudt zelf de auteursrechten en eenmaal per jaar in het 1e kwartaal ontvang je van ons een royalty per verkocht boek. Ondertussen kun je gewoon online, op je eigen auteurspagina, de verkoopresultaten volgen. Voor jou zijn er geen kosten, we verwachten alleen een actieve rol in de promotie!

Klikhier voor meer informatie over deze mogelijkheid.

 

Je geeft je boek in eigen beheer uit mbv Schrijverspunt Clusteruitgeverij:Je geeft je boek uit in eigen beheer, als fysiek boek en/of e-boek. Je zorgt zelf voor de druk van je boek of maakt gebruik van POD. Je bepaalt zelf het resultaat, bent vrij in de keuze van opmaak, verkoopprijs, druk en promotie, behoudt vanzelfsprekend volledig de uitgeef- en auteursrechten en Schrijverspunt Clusteruitgeverij ondersteunt je op elk door jou gewenst onderdeel. Wij zorgen dat je boek beschikbaar is voor verkoop bij vrijwel elke (online) boekenwinkel in België en Nederland. Met eigen beheer is publicatie van je boek 100% zeker. Je kunt alles zelf bepalen en er is geen beoordeling van je manuscript noodzakelijk.

De kosten zijn voor deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij beperkt en overzichtelijk. Voor slechts €7.50 per maand is je boek overal te koop. Bij uitgeven in eigen beheer is de winst per verkocht boek volledig voor jou.

klikhier voor meer informatie over deze mogelijkheid.

 

Publiceer je boek als BookBuster:


BookBuster is de manier om aan anderen je schrijfwerk te vertonen. Dat is mogelijk door een lezenswaardige novelle van minimaal 25000 en maximaal 35000 woorden te schrijven. Is je novelle volgens de redactie van Schrijverspunt geschikt dan publiceren we het als e-boek. Het e-boek is vervolgens te koop in de webshop van Schrijverspunt en bij de Boekenpartners van Schrijverspunt.

Blijkt er publieke belangstelling te bestaan dan geven we jouw verhaal gratis als BookBuster uit. Het verschijnt dan als fysiek boek met jouw verhaal (dus geen bundel) en is te koop bij de reguliere boekhandel in België en Nederland. Er zijn voor jou als deelnemer aan dit project geen kosten verbonden. Vanzelfsprekend behoud je de volledige auteursrechten en ontvang je 10% royalty over elk verkocht boek. En zo kan jouw verhaal binnenkort zomaar in de boekwinkel liggen!

Meer informatie als je een boek als BookBuster wilt uitgeven. voor meer informatie over deze mogelijkheid.

Dit artikel delen?

Eigen beheer uitgeven, Boek uitgeven, Schrijverspunt Clusteruitgeverij, Uitgever Schrijverspunt

(De gemiddelde waardering is 5 door 2 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen