duoboek938x200
Zeer geachte lezer,

Inmiddels zijn we ook alweer ruim drie maanden bezig met ons Duoboek. Een project waar veel inspiratie uit te halen is, vooral omdat je het niet alleen doet. Waar je, als je alleen schrijft, alle moeite kunt hebben om uit een tunnelvisie te stappen, word je met een opzet als deze gedwongen andere perspectieven aan te nemen. Uiteraard ben je dan zo arrogant dat de jouwe de beste is, maar soms word je verrast en verzint die ander iets waar jij nooit aan had kunnen denken. Om die reden kan ik het iedere beginnende schrijver aanraden. Misschien ook wel de ervaren schrijvers, trouwens. Dat weet ik niet, dit is sowieso ons eerste boek.

Er zitten ook nadelen aan. Zo zit je met elkaars planning te prutsen, zodat er iets van lijn in komt. Dat helpt al niet mee met het denkproces vooraf, het wordt nog lastiger als je iets af wilt hebben. Al vrij snel hadden we tigduizend woorden op papier, maar nog lang geen boek. Dan komt de zomer, komen er misschien andere plannen doorheen en dan krijg je stagnatie. Aan de andere kant, dat heb je waarschijnlijk ook als je alleen schrijft en dan zit er niet een ander continu aan je kop te zeuren of je die pagina's al geschreven hebt. Weer een voordeel van dit concept!

Wat ons boek betreft kan ik het volgende vertellen: het gaat over Colin. Colin is een jongen die opgroeit in een ietwat kille omgeving en daar zijn weg probeert te vinden naar warmte. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, anders zou het boek 20 pagina's lang zijn. Misschien gaat het hem überhaupt niet lukken, dat weet ik eigenlijk niet. Je merkt gaandeweg dat een personage net anders geschreven wordt, dan wat ik vooraf dacht. Dat is niet omdat deze een eigen leven gaat leiden, maar simpelweg omdat je als schrijver op je gevoel afgaat en soms links gaat, waar je vooraf rechts bedacht had. Achteraf hoop je dan maar dat je de juiste afslag genomen hebt, maar who knows?

Mochten er nog vragen zijn over ons boek, de samenwerking, of anderzijds, ik hoor het graag!

Pepijn Beerenbrood
Pin It

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Benieuwd naar de ervaringen van deelnemers? Periodiek plaatsen ze hier een blog.

Boekentips

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'Zoeken en vinden op Schrijverspunt' hierboven. Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen.

Schrijverspunt

Ik heb een vraag/opmerking voor de redactie van Schrijverspunt.


Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Ik heb een vraag/opmerking voor Schrijverspunt Clusteruitgeverij


Uitgever Schrijverspunt

Ik heb een vraag/opmerking voor Uitgever SchrijverspuntWil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Naar de Schrijversplek?

Op de Schrijversplek zijn de laatste nieuwtjes te vinden, kun je een blog of video toevoegen, je boekpresentatie melden, contact leggen met andere leden, etc.

Klik hiernaast op de afbeelding van de Schrijversplek!

De webwinkel van Schrijverspunt

Voor bezoekers en leden van Schrijverspunt, maar m.n. ook voor deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en auteurs waarvan Schrijverspunt de uitgever is hebben we naast deze website ook een online winkel.

klikhier om onze webwinkel te bezoeken!

Zoeken en vinden op Schrijverspunt

klikhier om de veelgestelde vragen en antwoorden te bekijken.

klikhier om iets te zoeken op Schrijverspunt!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Schrijverspunt Clusteruitgeverij heeft als motto niet voor niets "Voor schrijvers, door schrijvers". Als clusteruitgeverij hanteren we daardoor vrijwel altijd de laagste tarieven. Een clusteruitgeverij - het woord zegt het al - clustert titels van zelfuitgevende auteurs en kleine uitgeverijen bij de aansluiting bij CB. Door het volume worden de kosten door meerdere deelnemers gedragen.

klikhier om Schrijverspunt Clusteruitgeverij te bezoeken!

Uitgever Schrijverspunt

Naast schrijversplatform en clusteruitgeverij is Schrijverspunt zelf ook uitgever. Onze missie is om debuterende en nog onbekende auteurs een kans te geven. We vinden namelijk élk voltooid manuscript een prestatie en de moeite waard om gelezen te worden.

klikhier om naar uitgever Schrijverspunt te gaan!
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.