duoboek938x250
Lieve fan,

In ons tweede blogbericht willen wij wat dieper ingaan op hoe wij het project duoboek aanvliegen. Sommige duoauteurs zullen er wellicht voor kiezen om elk een ander hoofdstuk te schrijven, anderen schrijven de hele tekst meteen samen, bij elkaar op schoot, met of zonder broek. Hoewel deze laatste optie zeker aantrekkelijk is, hebben we ervoor gekozen om los van elkaar delen van hoofdstukken te schrijven en deze dan weer door de ander te laten herschrijven. We hebben hiervoor gekozen om elkaar de vrijheid en ruimte te geven om onszelf ook individueel als auteur te ontplooien.

Om het uitwisselen van bestanden te vergemakkelijken, hebben we ervoor gekozen om te werken met Google Drive. In deze innovatieve cloudoplossing hebben wij een ‘map’ aangemaakt waarin we elk bestanden kunnen ‘uploaden’ (het verplaatsen van een bestand, bijvoorbeeld een Wordbestand, van de harde schijf naar ‘het internet’). Vervolgens kunnen deze eenvoudig worden aangepast en geredigeerd, waarbij het duidelijk is, wat er precies aangepast en geredigeerd is. Zo ziet u, lieve fan, ook het schrijversvak is niet ongevoelig voor de technologie van de moderne tijd.

Op dit moment ziet het ernaar uit dat ons boek uit drie delen gaat bestaan. Een gedeelte dat de jeugd van de hoofdpersoon beslaat, een groot middenstuk waar eigenlijk het enige boeiende gebeurt en dan een slotstuk. We kunnen aan onze meest trouwe fans meedelen dat het eerste deel nagenoeg af is. Dat heet: voor het herschrijven. De auteurs in spé onder onze fans zullen begrijpen dat het herschrijven vaak de meeste tijd in beslag neemt. Het meest uitdagende hierin was het uitvinden van het karakter en enkele seksueel getinte scènes. U leest het goed, geen heilig huisje wordt gespaard.

Daarnaast is het wellicht leuk om te weten dat we, in het kader van communicatie naar onze grote fanbase, een twitter- en facebookaccount hebben geopend. Het pseudoniem, dat tevens gebruikt zal worden voor ons boek, luistert naar de naam Pepijn Beerenbrood. Deze naam is een samenvoeging van onze beider namen.

We horen graag van jullie en anders tot de volgende keer,
Pepijn Beerenbrood
Pin It

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Benieuwd naar de ervaringen van deelnemers? Periodiek plaatsen ze hier een blog.