duoboek938x250

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Stel, je wordt toegelaten tot het duoboek project van Schrijverspunt. Wat is dan het eerste wat je doet? Een opzet maken? Gelijk beginnen te schrijven? Personages uitdenken? Locaties verzinnen? Nee. Niks van dat alles.

Je gaat brainstormen over wat je gaat dragen naar het Boekenbal. Om inspiratie op te doen is er geen betere bron dan YouTube. We begonnen onze zoektocht in de rap scene bij 50 Cent, het mode-icoon van de moderne kunsten. Helaas bleek dat hij doorgaans geen shirt droeg en dat element nadoen zou geen positief effect hebben op de verkoopcijfers van ons duoboek. Kortom, 50 Cent is te knap, te gespierd en te cool voor ons. Dus zijn stijl is misschien wat te hoog gegrepen.

We zakten een niveautje lager qua mode. We begonnen de Nederhop scene te verkennen. Ali B, Ronnie Flex en Joost. Wie is Joost, zal je je nu afvragen. Joost loopt graag in een oranje overall al Champagne drinkend door bebost gebied. Hij had op Hyves geen vrienden. Maar nu heeft hij Bitches zat. Een prachtig en inspirerend verhaal. Maar na zeker drie uur lang ontzettend slechte Nederlandstalige rap te hebben geluisterd, kwamen we tot de conclusie dat ook de stijl van de gemiddelde Nederhopper te cool was. Een zeer deprimerende conclusie.

Maar net als bij het schrijven van ons duoboek, laten we ons ook hierbij niet snel uit het veld slaan. Een lange tijd zaten we zwijgend naar de PC monitor te kijken. Toen kwam een van ons op een lumineus idee. Wat nou als we er niet van uit gaan dat we cool zijn? Deze doorbraak bracht ons tot één perfecte look. De look die ons past als een latex bodysuit:We knikten elkaar tevreden toe: zó gaan we naar het Boekenbal. De rolverdeling wie welke outfit zou aantrekken, was ook geen probleem. Ik ben Mick, hij is David. Het belangrijkste deel van onze zoektocht was geslaagd. Nu hoeven we alleen nog maar het boek te schrijven...
Pin It

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Benieuwd naar de ervaringen van deelnemers? Periodiek plaatsen ze hier een blog.