Skip to main content
Categorie: POËZIE
Tekstsoort: Senryu

Vakantieherinneringen

© Ineke Dijkhuis op .

De vakanties in de stad, waar ik ben geboren en waar ik alleen maar mijn eerste vijf jaren heb gewoond. De stad vol familieleden, mijn opa's, oma's, tantes, ooms, neven en nichten. De stad, waar we jarenlang naartoe gingen tijdens de grote zomervakantie en de kerstvakantie. We logeerden bij mijn opa en oma. Ik denk met heimwee terug aan al die fijne jaren.
 
Als kind het spelen met de kinderen uit de buurt, die ik allemaal kende, ik zag ze elk jaar. Het proberen om ook het dialect te spreken, om erbij te horen, het gelach, omdat me dat niet echt lukte.
Die zomervakanties, om nooit te vergeten.
Tot ’s avonds laat buitenspelen, verstoppertje, krijgertje of een balspel.
En later, toen ik ouder was, met z’n allen naar de Papiermolen, het openluchtzwembad. Of naar de bioscoop. En naar de kermis op de Grote Markt.
 
En de kerstvakanties, toen er nog winters waren. Glijbanen maken en sneeuwballengevechten. Schaatsen op de sloot voor mijn oma’s huis. Het huis, waar ik geboren ben en waar mijn opa en oma jarenlang hebben gewoond.
Kerstmis en Oud en Nieuw vieren met de hele familie.
Mijn familie, die ik alleen in die vakanties zag. En door wie ik flink verwend werd. De neefjes en nichtjes, die, net als ik, elk jaar gegroeid waren.
 
En weer veel later, toen ik al werkte, de weekends naar de stad, die mij zo lief is. Mijn dierbaar Groningen, met je Martinitoren, je bent de stad waar ik van hou.
 
 
 
 
 


 

{jlexreview:off}

Aantal hits

163
Feedback op je tekst

Dank voor het lezen van deze inzending . .

😐 Je kunt hieronder een reactie geven.

Voeg hier je commentaar toe...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

😐 Alle publicaties bekijken?.

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
HIer vind je Haiku, Senryu, Limerick, Vrije vers, Hekeldicht en meer.

Meer lezen of meedoen?

PROZA voor columns, blogs, cursiefjes, flitsverhalen, korte verhalen, etc.

POËZIE voor gedichten, vrije vers, limerick, Japanse dichtkunst, etc.

info  Ook meedoen? Eerst inloggen!

schrijfactiviteiten