Skip to main content
Categorie: POËZIE
Tekstsoort: Japanse dichtkunst

Geslachtsverandering

© Arjan Zuidervliet op .

Vrouwenhaatvirus
Rondemiss kust wielrenner
Hij slaat hard terug
 
{jlexreview:off}

Aantal hits

231
Feedback op je tekst

Dank voor het lezen van deze inzending . .

😐 Je kunt hieronder een reactie geven.

Voeg hier je commentaar toe...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • This commment is unpublished.
  Elsbeth Boom · 20 dagen geleden
  ik snap wat je zegt, maar toch snap ik m niet.
  • This commment is unpublished.
   Arjan Zuidervliet · 20 dagen geleden
   @Elsbeth Boom Jammer. Ik had gehoopt dat het omdraaien van vrouw en man een iets ruimere blik zou geven op de situatie. Dat het namelijk een beetje overdreven wordt allemaal. We gaan er naar toe dat je straks geen "hoi" meer kunt zeggen. De machtsmisbruikers en loverboys gaan lekker door met het verstoren van de algehele relatie tussen man en vrouw. Daar moeten we het over hebben. Dat hadden we ook en dat is goed. Een zero tolerance beleid, ok. Maar ademen mag nog wel toch? Of moeten mannen zoals mij ook dood.
  • This commment is unpublished.
   Bob Faber · 20 dagen geleden
   @Arjan Zuidervliet In mijn  'Wasgoed' had de oude boer met zijn Jaeger onderbroek er geen moeite mee. De roze slipjes aan de lijn zorgden niet voor ophef.😉
  • This commment is unpublished.
   Ewald Hagedorn · 20 dagen geleden
   @Arjan Zuidervliet  "Of moeten mannen zoals mij ook dood."
   (zoals mij - zoals ik).
   Los van de taalfout: een nogal tendentieuze opmerking, Arjan. Wie vindt dat jij of welke beschaafde man dan ook dood moet? Ondergetekende gedraagt zich fatsoenlijk naar vrouwen (en mannen) en ik durf tegen iedereen 'hoi' te zeggen. Waar ben je bang voor?
   Natuurlijk, machtsmisbruikers en loverboys aanpakken, maar ook al een stapje eerder beginnen, normen en waarden bijbrengen. Thuis gebeurt dat niet altijd, dus beginnen op de kleuterschool.

  • This commment is unpublished.
   Mirjam den Broeder · 20 dagen geleden
   @Arjan Zuidervliet Msnnen 'zoals mij' (zoals ik, toch?)? En hoezo dood? Voor de rest I get your drift. Ik denk iedereen is zoekende naar de juiste grens en die verschilt per persoon/situatie, ik word er soms ook zenuwachtig van. Mag ik nog wel flirten en bijv. zeggen: je bent nog leuker dan op de foto (was in het ziekenhuis tegen de dokter)? Ik durf tegen sommige mensen niet meer te zeggen dat ik het stiekem best leuk vind als een bouwvakker naar me fluit... Aan fysiek contact ontkom je in de zorg uiteraard niet. Ook dat is heel erg zoeken. Het gaat vaak goed maar ook best vaak niet. En het meeste blijft ongezegd. Erg ingewikkeld allemaal. Maar wel goed het erover te hebben. 
  • This commment is unpublished.
   Elsbeth Boom · 20 dagen geleden
   @Arjan Zuidervliet huh? ik weet niet eens wie 'mannen zoals jij' zijn. 
   ik reageerde mn op dat er wel heel veel verwijzingen instaan die wat mij betreft allemaal onnodig zijn.
   en wat dat "straks mogen we geen hoi meer zeggen"... really?
   en bedenk maar eens goed: bijna elke vrouw krijgt te maken met seksueel getinte handelingen waar ze niet op zit te wachten (los van knijpen, aanranding en nog erger). en wat is de reactie?: doe geen rokje aan, hij bedoelt het niet zo, boys will be boys, je moet haar op je tanden groeien. 
   er moet iets gebeuren. en om tot een evolutie te komen, zal er eerst een revolutie moeten komen. 
   en wat betreft bijv. de Spaanse bondscoach. kijk maar meer beelden, luister naar andere vrouwen. hij misbruikt zijn macht ja.
   en een ruimere blik krijg je niet door bij omdraaiing het woord HAAT te gebruiken. alsof vrouwen die zich uitspreken mannen haten. klinkklare nonsens en vind ik vooral heel beledigend.

😐 Alle publicaties bekijken?.

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
HIer vind je Haiku, Senryu, Limerick, Vrije vers, Hekeldicht en meer.

Meer lezen of meedoen?

PROZA voor columns, blogs, cursiefjes, flitsverhalen, korte verhalen, etc.

POËZIE voor gedichten, vrije vers, limerick, Japanse dichtkunst, etc.

info  Ook meedoen? Eerst inloggen!

schrijfactiviteiten