Voor schrijvers, door schrijvers
946 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Poëzie

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
 
KLIK HIER om naar  Senryu te gaan.
 
KLIK HIER om naar Haiku te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

44 Hits

Publicatie op:
wij zijn op
een gevoel dat centimeter voor centimeter naar boven schuifelt of alles bevriesd wat wordt aangeraakt. een gevoel dat blijft plakken als een plasje water na een storm. de wolken nogsteeds zwart en jouw ogen nogsteeds nat. maar dagen zweken bij en stormen barsten uit. jij pakt mijn hand, ik pak het verband maar voor ik het weet zijn we beland in nergens. nergens is waar we losbreken. nergens is waar de tralies opengaan en de dood ons ontmoet. de tralies brengen ons naar de enige plek wat het denken rust geeft.
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "wij zijn op"

06.04.21
Feedback schrijfkwaliteit
Een heel mooie tekst, geschreven in spoken wordstijl. Of zo interpreteer ik het toch. Heel mooi als je het snel leest. Er zit ritme in, rijm, herhaling, en een kleine twist op het einde. Je laatste zin voel ik wel niet zo goed, misschien ligt het aan het woordje 'wat'. Je hebt ook een typfoutje denk ik: een gevoel ..... of alles bevriesd' Moet bevriest zijn volgens mij, met een 't' dus. Schrijf je 'nogsteeds' bewust aan elkaar? Is het woord 'zweken' bewust, van zwijken, een oud werkwoord dat verraden wil zeggen? Of ook typfout?
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • CRISIS (301) Rebelle van Reymerswael, schrijfgek 19-04-2020

    In mijn huwelijk is het niet oké.Mijn partner wil zich niet laten knippen.Alleen al van het woord gaat hij flippen.Wordt dan kwaad op mij en roept:'Kap ermee!' Ik vind zijn reactie overdrevenen...

    Lees meer: CRISIS