SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

169

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
17.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Inderdaad, het gaat zo aan ons voorbij, maar het is niet voorbij. Een scherpe boodschap en je bent ook creatief geweest met het woord "voorbij", maar daar zal het je waarschijnlijk niet om gaan. Persoonlijk zou ik het stukje van "bij al die..." tot en met "realiteit" weglaten (het gedicht zegt hetzelfde zonder dat) en vervangen door een lege regel (toepasselijk na halt houden).
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Oorlog is vreselijk!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.