Voor schrijvers, door schrijvers

Poëzie

Inzendingen: 1170
Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
 

Verboden vruchten

Verboden vruchten.

Iedereen ziet ze hangen in die mooie volgroeide boom. De kleuren vallen je al van een afstand op, de geur die in je neus gedrukt wordt door de wind naarmate je dichterbij komt en de smaak die je in je mond krijgt als je er alleen al naar kijkt.
Verboden vruchten voor iedereen maar niet voor mij.

De kleurrijke boom staat in een beschermt gebied. De grond om en onder de boom wordt onderhouden door vrijwilligers. Met veel liefde hebben ze deze prachtige, mooie en grote boom in leven weten te houden. Die bijna door de mensheid ten dode was opgeschreven.
De vruchten zijn verboden om mee te nemen, laat staan om geplukt te worden.
Verboden vruchten voor iedereen.

Alleen als de boom er aan toe is om deze vruchten los te laten, worden de vruchten hergebruikt: De zaden strooien ze uit, zodat er later weer een herboren nieuwe boom komt te staan. Het vruchtsap wordt gebruikt als wondermiddel. Omdat deze boom zo gezond is, dankzij de voedselrijke bodem en de goede verzorging, wordt deze boom tot heilig beschouwd.

De aardbol is te vergelijken als een vrucht. Iedereen vervuilt het op zijn eigen manier. Daarom zijn beschermde gebieden, bomen en vruchten verboden gebied. Verboden vruchten voor iedereen en allemaal.

Zo houden wij met een paar kleine simpele regels de flora en fauna tot een kleurrijk, gezond en leefbaar gebied.

Verboden vruchten voor mens en dier!
Dit artikel delen?

Corien Beerta

Avatar
Meer van deze schrijver:

Publicatie op .
Hits: 267

geef een waardering voor: "Verboden vruchten"

Geschreven door Corien Beerta . Geplaatst in Poëzie.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !