Voor schrijvers, door schrijvers

Poëzie

Inzendingen: 1319
Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
 
Vallende bladeren
© Rainier Knieper op .
Aantal hits: 3021

 Het begint nog maar net, het is nu nog groen.

Zal vast erger worden want daar is het om te doen...

Maar ook na het verdwijnen van de bladeren komt na de lente de zomer weer,

want zo ging het tot nu, keer op keer...

 

Dit artikel delen?
Opmerking auteur:
Ik ontvang graag feedback
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Vallende bladeren"

Geschreven door Rainier Knieper . Geplaatst in Poëzie.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(529)
9 commentaren
2 nuttige stemmen.
29.09.12
Feedback schrijfkwaliteit
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Waardering schrijfkwaliteit
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Hans Van Battel 12.01.20
  'k Heb het er wat moeilijk mee dat uitgerekend de webmaster de meeste hits scoort. Slaat dit op de verdienste van de tekst, of wilt iedereen wel eens lezen wat de webmaster te vertellen heeft, wat dan ook?
  Is het niet uitgerekend de webmaster die het respect dient op te brengen voor alle auteurs door zich te onthouden van mededinging? Al was het maar om te vermijden dat die vallende blaadjes in goede blaadjes komen te staan...
 • Edith E 12.01.20
  Kom, kom, Hans.
  Kijk eens naar de datum van inzending: 29 september 2012. Dat is al meer dan 7 jaar geleden... In een paar woorden proef je de sfeer en intentie van dit gedicht. Knap toch?

  (Ik zie niet in waarom de webmaster -organisator- niet zijn pennenvruchten mag delen met het publiek en de mede-schrijvers die GRATIS de kans krijgen hun hun schrijfkunsten te ontwikkelen en hun werk te publiceren. En dan heb ik nog maar twee kwaliteiten van deze site aangehaald.)
  • Hans Van Battel 12.01.20
   "Vallende bladeren" wordt dus op die 7 jaar gemiddeld één keer per dag 'gelezen'! Dat lijkt misschien niet veel, maar hoe dikwijls heb jij een tekst gelezen van jaren geleden Edit? Ik heb deze tekst aangeklikt simpelweg omdat hij in de top-meest 'gelezen' staat, net zoals dat is gebeurd met de meeste kliks voor teksten die in deze top-10 staan natuurlijk. Binnen 10 jaar staan daardoor nog steeds dezelfde teksten bovenaan te prijken met waanzinnig hoge 'hits' en wordt het op den duur onmogelijk om deze voorbij te steken.
   Het zijn dat soort dingen waar we in het panel een oplossing voor zochten, en dat vraagt om wat technische vindingrijkheid waar de webmaster blijkbaar niet in wou meegaan. Wellicht omdat hij zélf in deze top-10 prijkt (?)...
   Nogmaals: waar ligt de verdienste hiervoor?
   Ik gun het namelijk IEDEREEN om met een lezenswaardige tekst ergens in de top-10 te komen staan! Dat betekent dat die top-10 dynamisch moet veranderen. En daar IS een oplossing voor!
 • Boekwinkel LekkerBoek 08.10.20
  Bijzonder
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart