• images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Vallende bladeren

Publicatie op : 29-09-2012

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Vallende bladeren

3202 Hits.

 Het begint nog maar net, het is nu nog groen.

Zal vast erger worden want daar is het om te doen...

Maar ook na het verdwijnen van de bladeren komt na de lente de zomer weer,

want zo ging het tot nu, keer op keer...

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

29.09.12
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Hans Van Battel 12.01.20
  'k Heb het er wat moeilijk mee dat uitgerekend de webmaster de meeste hits scoort. Slaat dit op de verdienste van de tekst, of wilt iedereen wel eens lezen wat de webmaster te vertellen heeft, wat dan ook?
  Is het niet uitgerekend de webmaster die het respect dient op te brengen voor alle auteurs door zich te onthouden van mededinging? Al was het maar om te vermijden dat die vallende blaadjes in goede blaadjes komen te staan...
  • Hans Van Battel 18.04.21
   @Rainier-Knieper Mededinging in de top-10 lijst van het meeste hits natuurlijk, wat anders?
   Rainier, merk ik daar nu alweer cynisme of ben je werkelijk bekommert over de gevoelswaarde van mijn gedachtegang? Als je werkelijk geïnteresseerd bent in mijn gedachtegang had je mijn onderstaande commentaar van meer dan een jaar geleden beter eerst hebben gelezen. Dan zouden we nu een inhoudelijk debat kunnen voeren ipv dat je sloganesk je eigen leden zit te kleineren. Wat een trieste gedachtegang...
  • Rainier Knieper 18.04.21
   Mededinging voor wat? Wat een trieste gedachtegang.
 • Edith M.L.A. Inspiratiewater 12.01.20
  Kom, kom, Hans.
  Kijk eens naar de datum van inzending: 29 september 2012. Dat is al meer dan 7 jaar geleden... In een paar woorden proef je de sfeer en intentie van dit gedicht. Knap toch?

  (Ik zie niet in waarom de webmaster -organisator- niet zijn pennenvruchten mag delen met het publiek en de mede-schrijvers die GRATIS de kans krijgen hun hun schrijfkunsten te ontwikkelen en hun werk te publiceren. En dan heb ik nog maar twee kwaliteiten van deze site aangehaald.)
  • Hans Van Battel 12.01.20
   "Vallende bladeren" wordt dus op die 7 jaar gemiddeld één keer per dag 'gelezen'! Dat lijkt misschien niet veel, maar hoe dikwijls heb jij een tekst gelezen van jaren geleden Edit? Ik heb deze tekst aangeklikt simpelweg omdat hij in de top-meest 'gelezen' staat, net zoals dat is gebeurd met de meeste kliks voor teksten die in deze top-10 staan natuurlijk. Binnen 10 jaar staan daardoor nog steeds dezelfde teksten bovenaan te prijken met waanzinnig hoge 'hits' en wordt het op den duur onmogelijk om deze voorbij te steken.
   Het zijn dat soort dingen waar we in het panel een oplossing voor zochten, en dat vraagt om wat technische vindingrijkheid waar de webmaster blijkbaar niet in wou meegaan. Wellicht omdat hij zélf in deze top-10 prijkt (?)...
   Nogmaals: waar ligt de verdienste hiervoor?
   Ik gun het namelijk IEDEREEN om met een lezenswaardige tekst ergens in de top-10 te komen staan! Dat betekent dat die top-10 dynamisch moet veranderen. En daar IS een oplossing voor!

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Alle schrijfactiviteiten
9849
Lezen?
De arrogantie van een schrijver.
7786
Lezen?
De waarde van een waardering
563
Lezen?