SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Vallende bladeren

Publicatie: | Rainier Knieper

 Het begint nog maar net, het is nu nog groen.

Zal vast erger worden want daar is het om te doen...

Maar ook na het verdwijnen van de bladeren komt na de lente de zomer weer,

want zo ging het tot nu, keer op keer...

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
29.09.12
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Correctie ivm oude waarderingen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Hans Van Battel 12.01.20
  'k Heb het er wat moeilijk mee dat uitgerekend de webmaster de meeste hits scoort. Slaat dit op de verdienste van de tekst, of wilt iedereen wel eens lezen wat de webmaster te vertellen heeft, wat dan ook?
  Is het niet uitgerekend de webmaster die het respect dient op te brengen voor alle auteurs door zich te onthouden van mededinging? Al was het maar om te vermijden dat die vallende blaadjes in goede blaadjes komen te staan...
  • Hans Van Battel 18.04.21
   @Rainier-Knieper Mededinging in de top-10 lijst van het meeste hits natuurlijk, wat anders?
   Rainier, merk ik daar nu alweer cynisme of ben je werkelijk bekommert over de gevoelswaarde van mijn gedachtegang? Als je werkelijk geïnteresseerd bent in mijn gedachtegang had je mijn onderstaande commentaar van meer dan een jaar geleden beter eerst hebben gelezen. Dan zouden we nu een inhoudelijk debat kunnen voeren ipv dat je sloganesk je eigen leden zit te kleineren. Wat een trieste gedachtegang...
  • Rainier Knieper 18.04.21
   Mededinging voor wat? Wat een trieste gedachtegang.
 • Edith M.L.A. Inspiratiewater 12.01.20
  Kom, kom, Hans.
  Kijk eens naar de datum van inzending: 29 september 2012. Dat is al meer dan 7 jaar geleden... In een paar woorden proef je de sfeer en intentie van dit gedicht. Knap toch?

  (Ik zie niet in waarom de webmaster -organisator- niet zijn pennenvruchten mag delen met het publiek en de mede-schrijvers die GRATIS de kans krijgen hun hun schrijfkunsten te ontwikkelen en hun werk te publiceren. En dan heb ik nog maar twee kwaliteiten van deze site aangehaald.)
  • Hans Van Battel 12.01.20
   "Vallende bladeren" wordt dus op die 7 jaar gemiddeld één keer per dag 'gelezen'! Dat lijkt misschien niet veel, maar hoe dikwijls heb jij een tekst gelezen van jaren geleden Edit? Ik heb deze tekst aangeklikt simpelweg omdat hij in de top-meest 'gelezen' staat, net zoals dat is gebeurd met de meeste kliks voor teksten die in deze top-10 staan natuurlijk. Binnen 10 jaar staan daardoor nog steeds dezelfde teksten bovenaan te prijken met waanzinnig hoge 'hits' en wordt het op den duur onmogelijk om deze voorbij te steken.
   Het zijn dat soort dingen waar we in het panel een oplossing voor zochten, en dat vraagt om wat technische vindingrijkheid waar de webmaster blijkbaar niet in wou meegaan. Wellicht omdat hij zélf in deze top-10 prijkt (?)...
   Nogmaals: waar ligt de verdienste hiervoor?
   Ik gun het namelijk IEDEREEN om met een lezenswaardige tekst ergens in de top-10 te komen staan! Dat betekent dat die top-10 dynamisch moet veranderen. En daar IS een oplossing voor!

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.