1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1085 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 19-11-2020

Hits: 247

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Thuis

Aangepast: 19-11-2020

Het is een stapel stenen 

Ooit door een mens gebouwd

Daar ben ik ingetrokken

En het als "mijn" beschouwd

 

Het geeft me veel genoegen

Ik ben er veilig, mijn eigen stek

Vakantie ambieer ik niet

Van heimwee word ik gek

 

Dan zie ik mensen slapen 

In een park of in een portiek

Dat kan ik niet bevatten

Ze hebben die stenen niet

 

Wij moeten ons diep schamen

Niet te zorgen voor een huis

Ook zij moeten beleven

Wat het is, een "eigen thuis"

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.11.20
Feedback:
Ja, dit is mooi
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.11.20
Feedback:
Ik vind het een nobel betoog.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.11.20
Feedback:
Heel prettig te lezen met of zonder diepere betekenis.
Gedeeltelijk ben ik het met je eens: een huis is een droog dak boven je hoofd en een eigen wereld op zich, maar geen afgod die aanbeden moet worden. Verbouwingen hier en daar alleen om een luxe status aan te meten en vooral niet onder te doen voor -huizen van- anderen. Als je Funda bekijkt, krijg je het benauwende gevoel alsof iedereen maar in een soort toonzaal woont, alles ordelijk, kaal, glimmend als nieuw, Ik wil diezelfde woningen weleens zien bij een onverwacht bezoek.

Ik vind juist dat het ritme er juist wel in zit, maar heb alleen een suggestie ter mogelijke verbetering van de zinsopbouw:

Schrijf in plaats van En het als "mijn" beschouwd - HEB het als "mijn" beschouwd (tenslotte BEN je erin getrokken en HEB het als ''jouw"' beschouwd.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Trees Middelkoop 21.11.20
  Hoi Edith,
  Ik wil alleen maar benadrukken een “thuis”
  Zou van karton mogen zijn maar stenen lijken mij fijner..
  Een eigen huis is voor mij best belangrijk omdat het tevens mijn thuis is.
  Je hebt het over andere dingen denk ik als ik.
  Toch fijn een reactie van je te krijgen.
  Lieve groet
  Trees
  • Edith M.L.A. Inspiratiewater 23.11.20
   Sorry voor de toon in mijn reactie. Het is te wijten aan het constante gehamer, gezaag, boren, frezen en wat ze allemaal maar uitvoeren in en rondom de huizen in de omgeving. Ik denk dat daar de irritatie vandaan komt. Weken, maanden achtereen. Was niets persoonlijks hoor.
   Natuurlijk bedoel je het thuis meer symbolisch, de geborgenheid, het gevoel van veiligheid dat iedereen nodig heeft.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
lieve mama
672
Lezen?
Mijn Wereld
546
Lezen?
De rommelige kamer
524
Lezen?