Voor schrijvers, door schrijvers

Poëzie

Poëzie
Inzendingen: 1292
Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
 
Vrijheid en het beeld
© Stijn Luyten op .
Aantal hits: 420

Vrijheid en het beeld

In New York staat een groene vrouw

Een sokkel in haar hand

Voor verwelkoming staat ze trouw

Hoe is ze op dat eiland beland

Het beeld is 46 meter hoog

Ze is heel zwaar

Niemand die erover loog

Het beeld was in 1884 klaar

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Vrijheid en het beeld"

Geschreven door Stijn Luyten . Geplaatst in Poëzie.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(529)
7 commentaren
2 nuttige stemmen.
16.03.20
Feedback schrijfkwaliteit
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Waardering schrijfkwaliteit
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 16.03.20
  Schrijf je in de tweede regel met opzet ´sokkel´ in plaats van fakkel? Symboliseert jouw gebruik van dit woord misschien dichterlijke vrijheid? Of doe je zo maar wat?
  • W.J. (Hans) Villerius 19.03.20
   Dag Stijn,
   Ik heb je gekwetst met het woord sukkel. Jammer. Je bent 14 en je wil rijmen over van alles en nog wat. Schrijf lekker, wat je wil. Maar in reactie op al die onbekookte gekkigheid van jou heb ik het recht om daarover opheldering te vragen. Trek je het je verder niet aan, jongen: Ik ben ruim een halve eeuw ouder dan jij en bijgevolg min of meer kinds- moet je maar denken.
   Vriendelijke groet,
   WJ(H)V
  • Stijn Luyten 18.03.20
   @Nemonia Beste Hans,
   Vindt u dit zelf normaal hoe u mij noemt? Ik wil gewoon rijmen en schrijven over dagdagelijkse dingen. Ik ben 14 jaar en iedereen start met gewone rijm. U hebt dit sowieso vroeger ook gebruikt. En ter verduidelijking : De sokkel is weldegelijk de 'fakkel'. Dus stop gewoon om over een fijne bezigheid een nachtmerrie voor mensen te maken!
  • Hans Van Battel 16.03.20
   Sukkel natuurlijk! dat had ik je toch al eerder gezegd? :lol:
 • Hans Van Battel 16.03.20
  Zij kent ook een frappante geschiedenis die al in in Egypte begint. Een gelijkaardig ontwerp van dezelfde Frédéric Auguste Bartholdi werd jaren daarvoor ingepland bij de opening van het Suez-kanaal en had de intrigerende naam: "Egypt Carrying the Light to Asia" - Jaren later werd het vrijheidsbeeld in NY ingehuldigd als: "Liberty Enlightening the World".
 • Hans Van Battel 18.03.20
  Moment... Stijn: je hebt het toch tegen Hans Villerius hé? MIJN reactie was precies gericht tegen het feit dat die andere Hans je in bedekte termen een sukkel noemt.

  Tussen haakjes: de 'sokkel' waarop het beeld staat kent ook een ganse geschiedenis van crowdfunding avant la lettre, hartverwarmende brieven van kinderen die hun volledig spaarvarken twv 1 dollar eraan hebben gegeven (zoals je weet: we schrijven 1875 hé), etc...
  Het is mooi dat je je door dit icoon laat inspireren!
  • Stijn Luyten 18.03.20
   Beste Hans ,
   Het was tegen de andere Hans. Bedankt voor het vertrouwen. Blijf gezond tijdens de 'coronatijd' en nog een fijne avond!
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !