1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Spijt

Publicatie op : 01-06-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Spijt

163 Hits.
ik wil 
geen spijt hebben
van de dingen
die ik wel
of juist niet
heb gedaan
 
want altjd
is er het weten
 
omdat ik was
die ik ben
is alles
zo en niet anders
gegaan 
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

05.06.21
Feedback:
Mooie doelstelling Ineke! Met spijt koop je ook niets dan nog meer spijt.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.06.21
Feedback:
Een mooi inzicht Ineke! De andere kant van hetzelfde verhaal: je kan slechts worden wie je altijd al geweest bent, of ook: je bent jezelf in voortdurende wording.
Alleen weet ik dit niet goed te plaatsen als gedicht, maar poëtisch is het wel. Ik zou zulke schrijfsels eerder uitspinnen en gieten in een filosofische column. Maar dat zou mijn insteek zijn hé.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ineke Dijkhuis 04.06.21
  Ik ben blij met je reactie, Hans. In een filosofische column zou het meer uitgediept kunnen worden. Toch kan je soms met weinig woorden ook iets duidelijk maken.
  • Hans Van Battel 04.06.21
   Helemaal mee eens! Maar eigenlijk is er geen gepaste rubriek waarin je poëtische teksten kan onderbrengen die niet onder één of andere dichtvorm zijn geschreven. Ik citeer de rubriekomschrijving van poëzie: "Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak". Ik zal dit eens aankaarten met de redactie van S.
 • Maryse Van Hal 05.06.21
  'jezelf in voortdurend wording': mooi hoor Hans!
02.06.21
Feedback:
Mooi gedicht Ineke.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Een kerstsprookje
445
Lezen?
De klok heit negen...
350
Lezen?
55 woordenverhaal
En toen was het stil...
340
Lezen?
Zoektocht
311
Lezen?
papier
291
Lezen?