1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Raspeldij

Publicatie op : 21-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Raspeldij

288 Hits.
Prengels peuren, prengels peuren
Zwangels en botflier
Proversie en hoepstijslag

De raspeldij, de raspeldij
De zwiefelse hoedevloeder
De krulpot gedijt, duidelijk drebbel

Zwiemstrokken, de knoert
De preldop en de bladscheiding
Loor de bronspoep aan zijn groezelzijde
Klieftand en haspeldrift, tussen twee worpen door

De brongelstomp, de brongelstomp
Gelijk een hijgend hert dat
labiaal veralmanakt en
aldus prompt verkloot

Poortklep immer op de vuile loer
De raspeldij, de raspeldij
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

23.08.20
Feedback:
geweldig gedicht bijna surrealistisch! Vind ik dit ( 5 sterren)

Fantastisch!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 24.08.20
  Dank je wel, Ingrid. Zelf rangschik ik dit onder absurdisme, maar surrealisme kan inderdaad ook.
23.08.20
Feedback:
Haha, hier is kop noch staart aan te vinden, maar toch vermakelijk om te lezen. Grammatica en spelling kan uiteraard niet anders dan goed zijn.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 24.08.20
  Dank je wel, Louise. Grammatica en spelling zijn inderdaad perfect. Verder kan iedere lezer zijn of haar eigen betekenis eraan geven.
21.08.20
Feedback:
Dat is een erug vermaakstelijk digtsultje!
Voor de spelling geef ik even geen sterren als het niet erg is :)
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 21.08.20
  Dank je wel, Janneke. Daar ik de meeste woorden zelf heb bedacht, kan ik je verzekeren dat ze voor honderd procent correct zijn gespeld ☺

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Op z'n Zwitsers
600
Lezen?
Sympathique stel
484
Lezen?
Los van de baas
463
Lezen?