1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Papa

Publicatie op : 06-11-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Papa

233 Hits.
 
Zo in mij zit jij, dat een ander je niet ziet.
Ik kan verhalen over jou en foto’s laten zien,
je ouders tonen, mama en ons kinderen misschien,
maar de blikken blijven leeg, alsof jij niets achterliet.

Ik put nog verder, doch je komt maar niet tot leven
Je blauwe ogen, manier van doen, correct en ingetogen,
je kwaaie kop, je humor en je immer straffe hand,
je passie voor geëiste éducation permanente,

schilderijen, boeken, wijn liever dan thee
je overgave aan natuur, je liefde voor de zee
Gecompliceerd, veeleisend, belezen, creatief,
je zit volledig in me, ik heb je eeuwig lief.
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.11.20
Feedback:
Hoi Elka,
Ook ik kom er soms niet toe, om alles te bekijken en te beoordelen, maar vaak kijk ik dan verhalen en gedichten op een ander moment terug en beoordeel wel zoveel mogelijk. (Maar ook ik krijg niet op alles reactie hoor.)
Bij dit gedicht heb ik het idee, dat het over de vader gaat uit je verhaal; de zee.
Mooi geschreven, Elka en ik lees je schrijven graag.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 08.11.20
  Jouw gevoel klopt! Gaat over dezelfde vader. En dank je voor het compliment. Ik ga toch wat beter mijn best doen om meer te lezen.
08.11.20
Feedback:
Ik had hem inderdaad nog niet gelezen Elka, sorry! Vervelend he als je iets moois hebt geschreven en er komt maar geen reactie. Ik vind het een prachtig gedicht, alleen blijft het voor mij wat onduidelijk. Volgens de titel is het papa die in je (of in de hoofdpersoon) woont, maar de zin: "je ouders laten zien, je vrouw, je dochters en je zonen" vind ik dan wat vreemd, omdat het in dit geval over je opa en oma, je moeder en jezelf en broers en zussen gaat. En papa komt misschien niet tot leven als je met anderen over hem praat, maar voor de hoofdpersoon is hij zeer levend, want hij leeft in haar.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 08.11.20
  Dank je wel voor je feedback, Janneke! En je hoeft geen 'sorry' te zeggen, hoor, zo is het niet bedoeld. Ik merk dat ik ook meer wil lezen van anderen dan ik doe, maar er gewoon lang niet altijd toe kom. Maar ik had nu al een aantal dingen zonder feedback, dus dan ga ik toch denken: is het ene nou oké en het andere zo slecht. Dat weet je dan niet en dat vind ik dan inderdaad lastig.
  Ik snap zeker je kritiek en je hebt een punt. Ik ga ernaar kijken of en hoe ik dat dan kan oplossen. (Ook dit vind ik lastig, want ik ben al aan het gedicht gehecht geraakt zoals het is. Raar hè?)
08.11.20
Feedback:
Ik zou het heel fijn vinden als ook maar één persoon het zou willen lezen. Ik heb nu echt geen idee of het niet te pruimen is (wat ik toch echt graag zou horen) of dat het gewoon niet gelezen wordt. Dank alvast!
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Fabelhaft
487
Lezen?
Merijn
422
Lezen?
De hel
337
Lezen?