SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Papa

Publicatie: | Elka Le Mair
 
Zo in mij zit jij, dat een ander je niet ziet.
Ik kan verhalen over jou en foto’s laten zien,
je ouders tonen, mama en ons kinderen misschien,
maar de blikken blijven leeg, alsof jij niets achterliet.

Ik put nog verder, doch je komt maar niet tot leven
Je blauwe ogen, manier van doen, correct en ingetogen,
je kwaaie kop, je humor en je immer straffe hand,
je passie voor geëiste éducation permanente,

schilderijen, boeken, wijn liever dan thee
je overgave aan natuur, je liefde voor de zee
Gecompliceerd, veeleisend, belezen, creatief,
je zit volledig in me, ik heb je eeuwig lief.
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
08.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hoi Elka,
Ook ik kom er soms niet toe, om alles te bekijken en te beoordelen, maar vaak kijk ik dan verhalen en gedichten op een ander moment terug en beoordeel wel zoveel mogelijk. (Maar ook ik krijg niet op alles reactie hoor.)
Bij dit gedicht heb ik het idee, dat het over de vader gaat uit je verhaal; de zee.
Mooi geschreven, Elka en ik lees je schrijven graag.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elka Le Mair 08.11.20
    Jouw gevoel klopt! Gaat over dezelfde vader. En dank je voor het compliment. Ik ga toch wat beter mijn best doen om meer te lezen.
08.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik had hem inderdaad nog niet gelezen Elka, sorry! Vervelend he als je iets moois hebt geschreven en er komt maar geen reactie. Ik vind het een prachtig gedicht, alleen blijft het voor mij wat onduidelijk. Volgens de titel is het papa die in je (of in de hoofdpersoon) woont, maar de zin: "je ouders laten zien, je vrouw, je dochters en je zonen" vind ik dan wat vreemd, omdat het in dit geval over je opa en oma, je moeder en jezelf en broers en zussen gaat. En papa komt misschien niet tot leven als je met anderen over hem praat, maar voor de hoofdpersoon is hij zeer levend, want hij leeft in haar.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elka Le Mair 08.11.20
    Dank je wel voor je feedback, Janneke! En je hoeft geen 'sorry' te zeggen, hoor, zo is het niet bedoeld. Ik merk dat ik ook meer wil lezen van anderen dan ik doe, maar er gewoon lang niet altijd toe kom. Maar ik had nu al een aantal dingen zonder feedback, dus dan ga ik toch denken: is het ene nou oké en het andere zo slecht. Dat weet je dan niet en dat vind ik dan inderdaad lastig.
    Ik snap zeker je kritiek en je hebt een punt. Ik ga ernaar kijken of en hoe ik dat dan kan oplossen. (Ook dit vind ik lastig, want ik ben al aan het gedicht gehecht geraakt zoals het is. Raar hè?)
08.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik zou het heel fijn vinden als ook maar één persoon het zou willen lezen. Ik heb nu echt geen idee of het niet te pruimen is (wat ik toch echt graag zou horen) of dat het gewoon niet gelezen wordt. Dank alvast!
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.