SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

391

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
08.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Hoi Elka,
Ook ik kom er soms niet toe, om alles te bekijken en te beoordelen, maar vaak kijk ik dan verhalen en gedichten op een ander moment terug en beoordeel wel zoveel mogelijk. (Maar ook ik krijg niet op alles reactie hoor.)
Bij dit gedicht heb ik het idee, dat het over de vader gaat uit je verhaal; de zee.
Mooi geschreven, Elka en ik lees je schrijven graag.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elka Le Mair 08.11.20
    Jouw gevoel klopt! Gaat over dezelfde vader. En dank je voor het compliment. Ik ga toch wat beter mijn best doen om meer te lezen.
08.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ik had hem inderdaad nog niet gelezen Elka, sorry! Vervelend he als je iets moois hebt geschreven en er komt maar geen reactie. Ik vind het een prachtig gedicht, alleen blijft het voor mij wat onduidelijk. Volgens de titel is het papa die in je (of in de hoofdpersoon) woont, maar de zin: "je ouders laten zien, je vrouw, je dochters en je zonen" vind ik dan wat vreemd, omdat het in dit geval over je opa en oma, je moeder en jezelf en broers en zussen gaat. En papa komt misschien niet tot leven als je met anderen over hem praat, maar voor de hoofdpersoon is hij zeer levend, want hij leeft in haar.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elka Le Mair 08.11.20
    Dank je wel voor je feedback, Janneke! En je hoeft geen 'sorry' te zeggen, hoor, zo is het niet bedoeld. Ik merk dat ik ook meer wil lezen van anderen dan ik doe, maar er gewoon lang niet altijd toe kom. Maar ik had nu al een aantal dingen zonder feedback, dus dan ga ik toch denken: is het ene nou oké en het andere zo slecht. Dat weet je dan niet en dat vind ik dan inderdaad lastig.
    Ik snap zeker je kritiek en je hebt een punt. Ik ga ernaar kijken of en hoe ik dat dan kan oplossen. (Ook dit vind ik lastig, want ik ben al aan het gedicht gehecht geraakt zoals het is. Raar hè?)
08.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ik zou het heel fijn vinden als ook maar één persoon het zou willen lezen. Ik heb nu echt geen idee of het niet te pruimen is (wat ik toch echt graag zou horen) of dat het gewoon niet gelezen wordt. Dank alvast!
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.