SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
04.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hier kan ik mij wel in vinden, Bennie. Persoonlijk ben ik absoluut geen fan van de zomer (ook niet van januari trouwens). Oktober, november, maart en april, dat zijn mijn maanden. Welk dialect is het eerste gedeelte van je gedicht? Uit het oosten van het land?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Bennie Sieverink 04.07.22
    Het is Twents Ewald. En het gedicht maakt onderdeel uit van een tweeluik. Een half jaar geleden heb ik het eerste gedicht '3 januari' geplaatst. Op die dag stond de aarde het dichtst bij de zon, en vandaag is dat omgekeerd. De seizoenen hebben dus niets te maken met de afstand tot de zon, maar alles met de invalshoek.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.