Voor schrijvers, door schrijvers

Poëzie

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen. Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
Het is ook mogelijk om een geluidsfragment van je gedicht toe te voegen. klikhier
Aantal gepubliceerde inzendingen: 770
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Ongerijmd triolet

| Han Maas

Verhaaltjes, trioletten en overpeinzingen.
Ik lees het als ik het stof van de harde kaft heb geveegd.
Trioletten verbaast mij, want zover ik me kan herinneren heb ik nooit van poëzie gehouden. Het ochtendgloren en de goudgele hemel vond en vind ik te theatraal.
Toch schrijf ik soms een gedichtje; dan zie ik iets en schrijf het op. Maar dat moet dan vanzelf gaan. Af en toe zelfs op rijm. Maar rijm laat ik me niet opleggen. Volgens geen enkel schema. Zeg me niet hoe ik iets moet doen, want dan doe ik het niet.

Ik lees over mijzelf. Glimlach. Toch ook wel schaamte. Herkenning en besef van verandering in de tijd. Maar nog steeds dezelfde met hetzelfde ongerijmde metrum.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 175

(De gemiddelde waardering is 2 door 1 stem(-men)

Reacties   

# RE: Ongerijmd trioletLeontine van Mourik 07-10-2019 20:30
De titel is al poëzie op zich. Prachtig!
Antwoorden
# RE: Ongerijmd trioletHan Maas 07-10-2019 21:02
Leontine, dank je wel
Antwoorden
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Kom je buiten spelen?

Geschreven door ruby thijs. Geplaatst in Column.
Ik herinner me nog goed dat als jong meisje ik samen met mijn grote broer en zus buiten speelden. Op woensdagnamiddag en in het weekend vertoefden we vaak bij het speeltuin...
Actuele Top 3 van deze rubriek

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!