SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Nog steeds boos

Publicatie: | Louisa Weijenbergh

Als ik er zo eens over nadenk ben je nog dommer dan je reet groot is. Geestelozer en zwakzinniger dan een analfabetische boekenwurm. Onnozel, simpel, onbezonnen en hardleers.

De waarheid komt namelijk altijd uit.

Uit je mond, ogen en oren zou het stromen. Iedere druppel waarheid die ik uit je zou rammen met een honkbalknuppel zou werkelijkheid zijn.

Wanneer zal waarheid zegevieren?

Iedereen die toen slechts heeft toegekeken mag het aanschouwen. Nadien mogen zij hun gevoelens op papier zetten en deze in een grote doofpot deponeren.

Deze waarheid is vanaf nu jouw werkelijkheid

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.