SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

382

AANGEPAST:

07 januari 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
07.01.21
Graag je feedback a.u.b.:
Ik ga ook voor de eerste versie. Inhoudelijk, maar ook qua ritme. Leuke limerick!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.01.21
Graag je feedback a.u.b.:
Wat een leuke Elka! Is dit een bestaande dichtvorm, om steeds alleen de laatste regel te veranderen? Of heb jij het verzonnen?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elka Le Mair 07.01.21
    Haha, het is gewoon een limerick, althans, dat was de bedoeling ...? En nee, het gaat me er niet om dat ik steeds de laatste regel verander. Ik heb drie versies gepost, omdat ik er niet uitkwam wat nou 'de leukste' was. En ik vroeg jullie om meningen.
    • Elka Le Mair 07.01.21
      Oh, maar ik zie nu pas dat mijn vraag bovenaan helemaal is weggevallen. Ik had de vraag gesteld: welke versie vinden jullie het leukst: versie 1, versie 2 of versie 3 (of geeneen, dat kan natuurlijk ook). Maar dat heeft de plaatsing niet doorstaan.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.